Campus Biomèdic: sanitat i servei a Roma

El Campus Biomèdic és una universitat que des del 1993 promociona la salut a Roma. Ara s’inaugura la nova seu, que alberga un hospital amb quatre-cents llits, aules per a cinc carreres sanitàries i un centre d'investigació avançada.

La policlínica dóna assistència sanitària a una part de la població de Roma. El 14 de març s'inaugurarà la nova seu de la Universitat Campus Biomèdic. Hi assistiran el secretari d'Estat vaticà, el cardenal Tarcisio Bertone; el president regional, Piero Marrazzo; i el prelat de l’Opus Dei, Mons. Xavier Echevarría.

"El Campus Biomèdic va iniciar l’activitat el 1993 amb una petita facultat de Medicina i Infermeria i una clínica universitària amb cent-cinquanta llits. Quinze anys després, el Campus és una realitat universitària ben assentada a Roma"

Els començaments d'aquesta iniciativa es remunten als finals dels 80, quan Mons. Àlvaro del Portillo va encoratjar alguns membres de l’Opus Dei, que ja treballaven en el camp de la salut, perquè impulsessin un hospital que oferís alta qualitat d'atenció al malalt, i en el qual es poguessin formar universitaris amb vocació mèdica.

Des dels inicis, el Campus Biomèdic és una obra corporativa de l’Opus Dei: això suposa que tant en l'atenció dels malalts com en la investigació o l'ensenyament universitari, es promouen els valors cristians, la professionalitat, la dignitat de la persona i la feina ben feta en servei als altres, respectant la llibertat de tothom.

El Campus Biomèdic va iniciar l’activitat el 1993 amb una petita facultat de Medicina i Infermeria i una clínica universitària amb cent-cinquanta llits. Quinze anys després, el Campus és una realitat universitària ben assentada a Roma.

Més de mil estudiants estudien una de les cinc carreres sanitàries que ofereix el Campus Biomèdic.

Actualment, compta amb més de mil alumnes en les cinc carreres: Medicina i Cirurgia, Enginyeria biomèdica, Dietètica, Infermeria, i Ciències de l'Alimentació i Nutrició Humana.

Els estudiants del Campus Biomèdic estan en contacte permanent amb professionals que ja treballen a l’hospital. Els futurs metges, enginyers, infermers o dietistes aprenen del treball diari dels experts.

L'hospital atén anualment més de 15.000 pacients i realitza 8.000 ingressos hospitalaris. En la nova seu del Campus, s'espera poder augmentar aquests serveis. Es troba al barri de Trigoria, als afores de Roma, i dóna suport sanitari a una zona àmplia de creixement de la ciutat.

Imatge de la nova seu, que inauguren el Cardenal Tarcisio Bertone i Mons. Xavier Echevarría.

NOVA SEU A ROMA

Els edificis que inauguren comprenen un hospital amb divuit sales operatòries i quatre-cents llits; un centre d'investigació avançada en biomedicina i bioenginyeria en el qual treballaran tres-cents investigadors; i un centre per a la salut de persones grans. Han estat construïts sobre un terreny de setanta-cinc hectàrees, gràcies al suport de l'actor Alberto Sordi.

El centre per a la salut de la gent gran està en marxa des de l'any 2000 i ofereix assistència sanitària i activitats socials per a persones de la tercera edat.

El vestíbul d'entrada de la nova policlínica

A més, els propers anys es construiran, en un nou terreny, aules per a ensenyament, una residència per a estudiants i un hotel per a les famílies dels pacients.