25è aniversari de la Universitat Pontifícia de la Santa Creu

El Centre Acadèmic Romà, nucli originari de l'actual Universitat Pontifícia de la Santa Creu. va ser concebut per sant Josepmaria Escrivà de Balaguer i realitzat per Mons. Àlvaro del Portillo.

El Prelat de l'Opus Dei i Gran Canceller de la Universitat, Mons. Xavier Echevarría va presidir el passat dimecres 4 de novembre la inauguració del curs acadèmic 2009/2010 a l'Universitat Pontifícia de la Santa Creu , que celebra el seu vint-i-cinquè aniversari.

“El que avui veiem, al cap d’un quart de segle, -va dir Mons. Xavier Echevarría- va ser possible per l’amor a l'Església i al sacerdoci del fundador de l'Opus Dei, sant Josepmaria Escrivà de Balaguer , i del seu successor, Mons. Àlvaro del Portillo. Sant Josepmaria va desitjar promoure un centre universitari a Roma, on s’impartissin les disciplines eclesiàstiques amb altura científica i plena comunió amb el Magisteri de l'Església. En aquest anhel vibrava el seu afany de fomentar en els catòlics la unitat amb el successor de sant Pere. Estimava Roma amb tota l’ànima, com a símbol de la unitat i de la catolicitat de l'Església Catòlica, i dipositària d’una història multisecular de santedat”.

En el seu discurs, el Prelat de l'Opus Dei, també va recordar que Mons. del Portillo desitjava que aquest centre tingués característiques diverses molt marcades: una plena adhesió al Magisteri de l'Església, un diàleg fecund amb la cultura contemporània, una formació científica dels alumnes acurada, alhora que la millor assistència espiritual possible.

Monsenyor Antonio Miralles va llegir la conferència inaugural, en la qual va resumir l’estil que el seu fundador i primer rector, Monsenyor Àlvaro del Portillo, volia per a la Universitat Pontifícia de la Santa Creu: "La saba de la vida universitària hi és en l’entusiasme per la veritat, junt amb el desig comú de professors i estudiants de continuar aprenent sempre”.

Per commemorar el 25 aniversari de la Universitat, al primer pis del Palau de l'Apol·linar s’hi alberga una exposició de fotografia sobre els orígens i desenvolupament històric de la Universitat.