Haití: El Sant Pare demana generositat a tothom

Probablement més de 100.000 morts i tres milions d'afectats: és el saldo del terratrèmol de 7,3 graus en l'escala Richter que ha afectat Haití, el país més pobre de l'Hemisferi Occidental. Paraules de dolor del Sant Pare.

El Sant Pare ha proposat oracions per les persones que han mort i pels qui pateixen la catàstrofe: "Convido unir-vos a la meva pregària al Senyor per les víctimes d'aquesta catàstrofe i per aquells que ploren per les desaparicions".

Benet XVI va manifestar la seva proximitat "a totes les persones que han estat provades en aquesta gran calamitat, implorant a Déu el consol i alleujament del seu sofriment".

El Papa ha demanat "que no falti a aquests germans i germanes que viuen un moment de necessitat i dolor, la nostra solidaritat concreta, i l'ajuda efectiva de la Comunitat Internacional".

També va assegurar que l'Església Catòlica sortirà a l’encontre de tots els necessitats a través de les seves institucions de caritat.

L'epicentre va tenir lloc tan sols a 16 quilòmetres de Port-au-Prince i amb una profunditat de 10 quilòmetres la qual cosa ha fet que les conseqüències siguin més greus.