L'Abat de Montserrat presideix la 31a romeria de Martorell a Torreciutat

Més de 500 pelegrins procedents de diverses localitats de Catalunya han anat en romeria el dissabte 1 de maig, al santuari de Torreciutat.

Més de 500 pelegrins procedents de diverses localitats de Catalunya i organitzats per veïns de Martorell han anat en romeria avui dissabte, 1 de maig, al santuari de Torreciutat (Osca) per honrar la Verge Maria. Els fidels han arribat en diversos autobusos i cotxes particulars, i han estat acompanyats per l'Abat de Montserrat, P. Josep Maria Soler, que ha presidit la romeria en la seva 31a edició.

Han participat famílies de la Parròquia de Sant Joan Despí, de la Parròquia de Nª. Sª. de Montserrat de Viladecans, de la Parròquia de Santa Maria de Martorell, veïns de Martorell, Sant Cugat del Vallès, Vic i Ripoll, i diversos grups coordinats per l’agència de viatges Issam de Sant Llorenç d'Hortons.

Els actes han començat a les 12'00 h del migdia amb una processó a l'aire lliure en què els pelegrins han acompanyat les imatges de quatre advocacions marianes catalanes: la Mare de Déu del Bon Viatge, de Sant Joan Despí, la Mare de Déu Assumpta, de Martorell, Santa Maria de Ripoll, i la Mare de Déu de la Salut de Sabadell. Al costat del repic de campanes, la Banda Municipal de Martorell ha encapçalat la comitiva interpretant música per facilitar la pietat dels assistents. En acabar el recorregut aquesta agrupació ha ofert un recital al santuari.

A les 13'15 h ha començat la concelebració eucarística, presidida pel P. Josep Maria Soler i solemnitzada per la Coral d’Escolans d'Olesa de Montserrat. En acabar la Missa han actuat també altres agrupacions corals catalanes: Coral Tívoli (Vilafranca del Penedès), Coral Sant Jordi (Sant Pere de Riudebitlles), Coral Montserrat (Sant Sadurni d'Anoia), Coral Amistat (Sant Boi de Llobregat) i Coral Aigües Tosses (Sant Andreu de la Barca).

Una carpa habilitada per atendre els pelegrins ha acollit el dinar de germanor, i després s'ha pogut presenciar un quadre de jotes ofert per l'Agrupació Folklòrica Ciutat de Barbastre. A la tarda els assistents han resat el Rosari per l'esplanada del santuari acompanyant la imatge pelegrina de la Mare de Déu de Torreciutat. La jornada ha acabat amb la Benedicció Solemne amb el Santíssim a l'interior de l'església i el cant del Virolai dedicat a la Mare de Déu de Montserrat.