El Prelat de l'Opus Dei resa davant el Sant Sudari

Mons. Xavier Echevarría va viatjar a Torí per resar davant el Sant Sudari, exposat de manera extraordinària des del 10 d’abril fins al 23 de maig.

El Prelat de l'Opus Dei resa a la Catedral de Torí.

En arribar a Torí, el Prelat va anar directament a la catedral de la ciutat per resar davant el Sant Sudari. L’acompanyaven Mons. Fernando Ocáriz, Vicari General de l'Opus Dei, i Matteo Fabbri, Vicari de l'Opus Dei a Itàlia.

Com els milers de pelegrins que han anat a resar davant la imatge durant els 44 dies d’exposició extraordinària, el Prelat va veure abans una pel·lícula breu que permet comprendre millor la Síndone . Posteriorment, va poder recollir-se en un lloc apartat davant el Sant Sudari.

Imatge parcial del Sant Sudari.

Al final, Mons. Echevarría va deixar escrites unes paraules en el llibre de signatures: " Amb agraïment, reso per totes les persones d’aquesta ciutat tan estimada, i m’uneixo a les intencions del Pastor d’aquesta diòcesi i a les intencions de totes les autoritats ".

Imatge parcial del Sant Sudari.

Abans de sortir de la catedral, va agrair a la coordinadora dels voluntaris per l’amable acollida i pel treball que han desenvolupat. També es va entretenir uns minuts amb un grup de sacerdots diocesans que l’estaven esperant. El Prelat els va encoratjar a fer apostolat a diari, a cercar vocacions pel Seminari i a pensar sovint en la grandesa del sacerdoci.

A la tarda, Mons. Echevarría va poder xerrar amb diversos grups de persones de l'Opus Dei i amics que participen en mitjans de formació cristiana a Torí i a d’altres ciutats de la regió del Piemont.

El Prelat va poder xerrar amb diversos grups de persones de l'Opus Dei i amics que participen en mitjans de formació cristiana a Torí i altres ciutats de la regió del Piemont.

Recordant el text que es llegeix als pelegrins que esperen a la cua per resar davant la Sindone , el Prelat ha dit que el Senyor va patir molt per nosaltres, i que ara nosaltres tenim el deure de dir-ho als altres. "No obstant això, tenim també la possibilitat de menysprear l’omnipotència de Déu, quan no tractem bé a aquest Senyor que vol servir-nos constantment, que allarga la mà per ajudar-te, que et diu: Ànim, sigues fidel!".

Mons. Xavier Echevarría amb un grup d’universitaris de Torí.

També va dirigir unes paraules a un grup d’estudiants, a qui els va animar a ser fidels i apostòlics, perquè les persones de Torí que estan desitjant trobar Déu puguin tenir una oportunitat al tractar-los a ells.