Programa oficial del viatge apostòlic de Benet XVI a Xipre

Us oferim el programa oficial del viatge apostòlic de Benet XVI a Xipre, del 4 al 6 de juny de 2010. En aquest viatge es presentarà l’«Instrumentum laboris», document preparatiu per al Sínode dels Bisbes per Orient Mitjà, que tindrà lloc del 10 al 24 d’octubre.

Divendres 4 juny 2010 Roma

9:30 h. Sortida de l’aeroport Leonardo da Vinci de Fiumicino (Roma) cap a Paphos

Paphos

14.00 h. Arribada a l’aeroport de Paphos. Cerimònia de benvinguda a l’aeroport Internacional de Paphos. Discurs del Sant Pare.

15.15 h. Arribada a l’església d’Agia Kiriaki Chrysopolitissa de Paphos

15.30 h. Celebració Ecumènica a l’àrea arqueològica de l’església de Agia Kiriaki Chrysopolitissa de Paphos. Discurs del Sant Pare

Dissabte 5 juny 2010 Nicòsia

09.15 h. Visita de cortesia al President de la República al Palau Presidencial de Nicòsia.

9.45 h. Trobada amb les autoritats civils i amb el Cos Diplomàtic al jardí del Palau Presidencial de Nicòsia. Discurs del Sant Pare.

10.45 h. Trobada amb la comunitat catòlica de Xipre al camp d'esports de l’escola elemental de sant Maron de Nicòsia. Discurs del Sant Pare.

12.15 h. Visita de cortesia a S.B. Chrysostomos II, Arquebisbe de Xipre a l'Arquebisbat ortodox de Nicòsia. Salutació del Sant Pare.

13.30 h. Dinar amb S.B. Chrysostomos II, Arquebisbe de Xipre i amb les respectives delegacions a l'Arquebisbat ortodox de Nicòsia.

17.30 h. Santa Missa amb sacerdots, religiosos, religioses, diaques, catequistes i exponents de moviments eclesials de Xipre a l’església parroquial llatina de la Santa Creu de Nicòsia. Homilia del Sant Pare.

Diumenge 6 juny 2010

9.30 h. Santa Missa al Pavelló d'Esports Eleftheria de Nicòsia, en ocasió de la publicació de l’«Instrumentum Laboris» de l'Assemblea especial per a l'Orient Mitjà del Sínode dels Bisbes. Homilia del Sant Pare

12.00 h. Rés de l'Àngelus Domini. Paraules del Sant Pare.

13.00 h. Dinar amb els Patriarques i bisbes del Consell especial per a l'Orient Mitjà del Sínode dels Bisbes, amb S.B. Chrysostomos II, Arquebisbe de Xipre i amb els membres del seguici papal a la Nunciatura apostòlica de Nicòsia.

16.00 h. Comiat de la Nunciatura apostòlica de Nicòsia.

16.30 h. Visita a la Catedral maronita de Xipre, a Nicòsia. Salutació del Sant Pare

Larnaca.

17.45 h. Cerimònia de comiat a l’aeroport de Larnaca. Discurs del Sant Pare.

18.15 h. Sortida de l’aeroport de Larnaca cap a Roma

Roma

20.45 h. Arribada a l’aeroport de Ciampino (Roma)