L’Eucaristia centre i arrel de la vida espiritual del cristià

Amb motiu de la festivitat del Corpus Christi us oferim un recull de textos, àudios i vídeos en els quals es parla de l’eucaristia i faciliten matèria de meditació sobre aquest sagrament.

El Prelat

Carta pastoral

Carta pastoral del prelat de l'Opus Dei sobre l'Eucaristia. [+] Nou llibre del Prelat

A "Vivir la Santa Misa", Mons Echevarría proposa un itinerari espiritual que segueix de prop el desenvolupament dels ritus litúrgics i ofereix matèria de meditació sobre la Santa Missa. [+] “Eucaristia i vida cristiana”, nou llibre de Mons. Xavier Echevarría

En els últims dies de l'any de l'Eucaristia, apareix aquesta nova obra del prelat de l’Opus Dei editada en català per Albada i en castellà per Rialp. [+] “L'Eucaristia és el sagrament dels reconciliats”

Mons. Xavier Echevarria ha parlat a Múrcia sobre l'estreta relació entre els sagraments de l'Eucaristia i la Penitència: “L'Eucaristia canvia els cors endurits pel pecat”. [+] Textos de Sant Josepmaria “Festa del Corpus Christi”

«Això és el meu Cos...», i Jesús s'immola, ocultant-se sota les espècies de pa. Ara és allí, amb la seva Carn i amb la seva Sang, amb la seva Ànima i amb la seva Divinitat: igual que el dia que Tomàs ficà els dits en les seves Ferides glorioses.

Amb tot, en tantes ocasions, tu passes de llarg, sense esbossar ni una breu salutació de simple cortesia, com fas amb qualsevol persona coneguda amb qui et creues.

―Tens una fe força més petita que la de Tomàs! (Solc, 684). [+] "Jesús es va quedar a l'Eucaristia per amor"

La freqüència amb què visitem el Senyor està en funció de dos factors: fe i cor; veure la veritat i estimar-la. (Solc, 818). [+] “La Missa és acció divina”

No és ben estrany que molts cristians, pausats i fins i tot solemnes per a la vida de relació (no tenen presses) i per a les seves poc actives actuacions professionals, per a la taula i al repòs (tampoc no tenen presses), se sentin urgits i urgeixin el Sacerdot, en el seu afany d'escurçar, d'apressar el temps dedicat al Sacrifici Santíssim de l'Altar? (Camí, 530). [+] “Hem d’estimar la Santa Missa”

Lluita per aconseguir que el Sant Sacrifici de l'Altar sigui el centre i l'arrel de la teva vida interior, de manera que tota la jornada esdevingui un acte de culte ―prolongació de la Missa que has oït i preparació per a la següent―, que es va desbordant en jaculatòries, en visites al Santíssim, en oferiments del teu treball professional i de la teva vida familiar... (Forja, 69). [+] Àudios: Oració i Eucaristia

Incloem dos nous àudios de sant Josepmaria en la secció multimèdia sobre l’eucaristia i l’oració. [+] Vídeo de sant Josepmaria: "La Missa: perquè Crist viu"

En una tertúlia, van preguntar a sant Josepmaria com es podia viure millor la Missa. El sant recordà que és un acte meravellós, de Crist: "Perquè Crist no és mort, Crist viu". (0'59"). [+] Vídeo de sant Josepmaria: "La Santa Missa"

Sant Josepmaria parla sobre la presència de Crist viu en el Pa i el vi consagrats. "Senyor: sé que vius, que estàs aquí amagat per Amor" (1'18"). [+] Resums fe cristiana Resum de fe cristiana (19). L’eucaristia

L’eucaristia és el memorial de la Pasqua de Crist, l’actualització del seu únic sacrifici, en la litúrgia de l’Església. [+] Resum de fe cristiana (20). L’eucaristia (2)

La santa missa és sacrifici en un sentit propi i singular perquè re-presenta (= fa present), en l’avui de la celebració litúrgica de l’Església, l’únic sacrifici de la nostra redempció, ja que n’és el memorial i n’aplica el fruit. [+] Resum de fe cristiana (21). L’eucaristia (3)

La fe en la presència real de Crist en l’eucaristia ha menat l’Església a tributar culte de latria al santíssim sagrament, tant durant la litúrgia de la missa com fora de la celebració eucarística. [+]