El banyolí Josepmaria Quintana rep l'ordenació sacerdotal a Roma

Format al col·legi Bell-lloc del Pla, està elaborant una tesi doctoral que relaciona l'esport i el beat Joan Pau II.

Josepmaria Quintana

El bisbe prelat de l'Opus Dei, Javier Echevarría, confereix avui l'ordenació sacerdotal a Josepmaria Quintana i Domínguez (Banyoles, 13 d'agost de 1979) a Roma (quatre de la tarda).

El banyolí forma part de 34 fidels de la Prelatura de 15 països (Argentina, Àustria, Brasil, Colòmbia, El Salvador, Espanya, Estats Units, França, Holanda, Itàlia, Mèxic, Nigèria, Polònia, Singapur i Uganda) que reben junts aquest sagrament de l'orde.

Quintana es va formar al col·legi Bell-lloc del Pla de Girona, d'on remarca la formació acadèmica, humana i espiritual que va rebre, i, posteriorment, es va diplomar en Magisteri en Educació Física i llicenciar en Pedagogia, en ambdós casos, a la Universitat de Barcelona (UB). També és llicenciat en Teologia Moral per la Universitat Pontifícia de la Santa Creu i, actualment, està elaborant la tesi doctoral en Teologia Moral, titulada L'activitat esportiva: una reflexió antropològica, social i moral de l'educació física a partir de les ensenyances del beat Joan Pau II. Aquest Papa va escriure més d'un centenar de textos sobre la pràctica esportiva.

Quintana ha estat professor de l'Escola Esportiva Brafa (Barcelona) i del col·legi Viaró (Sant Cugat del Vallès). Des del 2007, resideix a Roma. El banyolí va rebre l'ordenació diaconal el 13 de novembre de 2010.

La web de l'Opus Dei retransmetrà l'ordenació (www.opusdei.cat).

    Joaquim Bohigas i Mollera // DIari de Girona