Prop de 150 capellans catalans reflexionen sobre el paper de la família en l’evangelització

Durant dos dies, uns 150 sacerdots dels diferents bisbats amb seu a Catalunya han participat en les 47 Jornades de Qüestions Pastorals, que han tingut lloc a Premià de Dalt sota el lema “Matrimoni i família per a una nova evangelització”.

De esquerra a dreta: Dr. Albert Barceló, organitzador de les Jornades d'enguany i l'Emm. i Rvdm. Sr. Cardenal Ennio Antonelli, president del Consell Pontifici per a la Família.

El divulgador i professor de la Universitat de Màlaga Tomás Melendo, ha afirmat avui a les Jornades de Qüestions Pastorals, que “el matrimoni és essencialment una capacitació, quelcom que transforma, provoca virtut i fa una persona capaç d’estimar una altra persona com única, i de per vida”. En la seva intervenció sobre Per què casar-se,Melendo ha afegit: “no hi ha cap altra institució humana com el matrimoni pensada per generar amor”. “Cal ensenyar a disfrutar de les coses bones i saber transmetre-ho”, ha conclós.

La trobada, convocada anualment pel Centre Sacerdotal Rosselló de Barcelona, ha tingut com a ponent principal el president del Consell Pontifici per a la Família del Vaticà, el Cardenal Ennio Antonelli, qui va defensar ahir que la família “evangelitza d’una forma única i insubstituïble, més amb allò que és que amb les seves obres”, al temps que oferia tot un programa de treball. En la seva opinió, la família cristiana “ha de desenvolupar un camí de conversió permanent a Crist i als germans” (llegir intervenció completa).

De esquerra a dreta: Dr. Albert Barceló, organitzador de les Jornades d'enguany i l'Emm. i Rvdm. Sr. Cardenal Ennio Antonelli, president del Consell Pontifici per a la Família.

Altres ponents han estat Virginia Olano, de la Delegació de Pastoral Familiar de l’Arquebisbat de Barcelona, que ha comentat experiències sobre mediació i reconciliació conjugal (intervenció); Javier Vidal-Quadras, secretari general de la International Federation for Family Development, que ha descrit els cursos d’Orientació Familiar com a eina per a la felicitat en el matrimoni, i Enric Vidal, professor de la Universitat Internacional de Catalunya i expert en perspectiva de gènere. Especialment celebrada entre el públic ha estat la intervenció del professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, Dr. Joan Costa, sobre les claus per a la comprensió de la paternitat responsable (esquema de la sessió).

A més de la nodrida representació de sacerdots, les Jornades de Qüestions Pastorals van comptar també amb la presència, el primer dia, del Cardenal de Barcelona, Mons. Lluís Martínez Sistach, de l’arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan Enric Vives, del bisbe emèrit de Solsona, Mons. Jaume Traserra i del vicari per a Catalunya de la Prelatura de l’Opus Dei, Dr. Antoni Pujals.

Per a més informació sobre les Jornades, la nota del primer dia i fotografies, cliqueu aquí.

    Premià de Dalt