Una manifestació de la Providència divina

Un 14 de febrer, sant Josepmaria entengué amb profunditat que Déu cridava les dones i els sacerdots a ésser i fer l’Opus Dei.

Carmen és professora en una escola pública

Oferim una sèrie de textos, vídeos e històries envers aquesta data.

En la carta pastoral del mes de febrer, el Prelat de l’Opus Dei, Xavier Echevarria, ha escrit: “14 de febrer, commemorarem en l'Obra l'aniversari de l'extensió de la tasca apostòlica a les dones, el 1930, i de la fundació de la Societat Sacerdotal de la Santa Creu, el 1943. El nostre Pare va considerar que aquesta coincidència de dates, en anys diferents, era una manifestació de la Providència divina, que desitjava subratllar amb força la unitat de l'Opus Dei. Agraïm aquest do diví, que cadascuna i cadascun de nosaltres ha de fomentar i defensar, sobretot, en la pròpia vida, i també al nostre voltant.”

Carmen és professora en una escola pública

Vídeo: Et miro i fa falta gent com tu

"Que en el teu ambient, en el teu treball, a la teva família, en el lloc on fas la teva vida, en el lloc on et diverteixes, siguis ferm, agradable i cristià". Vídeo de sant Josepmaria per celebrar el 14 de febrer, dia en què el fundador va comprendre amb una claredat definitiva que l'Opus Dei era camí per a tots (02'11'').

Vídeo 14 de febrer: 1930

En aquest vídeo, algunes dones relaten la seva vocació a l’Opus Dei, aquella crida de Déu que dóna un nou color a la realitat de cada dia (05’13’’).

Almudena amb el seu germà Felipe

Textos 14 de febrer: un camí obert a tothom

El 14 de febrer de 1930 sant Josepmaria va comprendre que Déu cridava a pertànyer a l’Opus Dei també a dones de tot el món, per santificar-se en la vida corrent. Us oferim una anàlisi d’aquest “moment fundacional” –amb fonts fins ara inèdites- publicat a la revista Studia et Documenta.

Donant classes a seminaristes de l'Església 'underground'.

Societat Sacerdotal de la Santa Creu

Els preveres diocesans poden incorporar-se a la Societat Sacerdotal de la Santa Creu, intrínsecament unida a la prelatura de l’Opus Dei.

Sant Josepmaria

Miriam con sus hijos