"Felicitats, Sant Pare!"

El proper dilluns 16 d'abril serà l'aniversari de Benet XVI. Publiquem un text de felicitació de Mons. Xavier Echevarría.

L'aniversari del pare és sempre un moment d'alegria per als fills. És la sensació que experimentem els fills de l'Església en ocasió de l'aniversari de Benet XVI. Recordo commogut el dia de la seva elecció, fa set anys, quan en adreçar-se a una emocionada Plaça de Sant Pere, es va definir a sí mateix com "un simple i humil treballador de la vinya del Senyor".

Aquesta és la manera en què el Papa està complint el seu ministeri petrí, amb la serenitat de qui s'abandona completament en Déu. És un exemple per a tots nosaltres, que ens sentim impulsats per aquest Pare, humil i proper a cadascú, per fer de l'Església el lloc d'unitat i amor descrit per Lluc en els Fets dels Apòstols.

"Omnes cum Petro ad Iesum per Mariam", tots amb Pere a Jesús per Maria, repetia freqüentment sant Josepmaria: el Papa, successor de Pere, és sempre principi i fonament visible de la unitat de l'Església. Sabem que, units a ell, ens trobem junts i units a Jesús, el nostre Salvador. Una unitat d'afectes especialment joiosa, sobretot en aquest moment de celebració de l’aniversari del Papa, a pocs dies de la celebració de la seva elecció com a Pontífex.

La incansable dedicació del Sant Pare en servei de l'Església ens commou en el sentit més literal de la paraula: mou el nostre afecte i també la nostra voluntat per ser més fidels a Benet XVI. Ell ha dedicat tota la seva vida a Déu: des de jove, quan es va sentir cridat al sacerdoci, després, amb el pas dels anys, contribuint amb les seves capacitats intel·lectuals a l'aprofundiment teològic de la doctrina i amb la seva activitat com a apòstol i pastor per despertar la fe en el cor dels homes. Ara, com a Pontífex, continua amb aquesta missió, fonamentant el seu ministeri en la celebració de l'Eucaristia i en la pregària, conscient que només amb la gràcia de Crist, l'Església pot dur a terme la tasca que el Senyor li ha encomanat.

Felicitats, Sant Pare! L’estimem molt, amb un afecte filial, i preguem per la seva Persona perquè Déu li concedeixi gràcies abundants, i perquè el seu Ministeri estigui ple de fruits de santedat per a l'Església i de pau per a la societat civil.

 

Mons Xavier Echevarría

Prelat de l'Opus Dei

(Text originalment publicat a la revista "Famiglia Cristiana", amb d'altres felicitacions).