Algunes iniciatives socials i educatives promogudes per Àlvar del Portillo

Va impulsar iniciatives socials i educatives com Rosedale Center al Bronx de Nova York per a la integració de joves marginats, i la Universitat Pontifícia de la Santa Creu de Roma.

Afac fou una de les iniciatives que inicià Àlvar del Portillo.

Dotat de gran creativitat apostòlica i visió de futur, Mons. Àlvar va promoure diverses institucions al servei de l'Església, com l'actual Universitat Pontifícia de la Santa Creu, el Centre de Recerca (CIMA) a Navarra o al Campus Biomèdic a Roma.

Institucions educatives, sanitàries i de recerca Universitat Pontifícia de la Santa Creu

El Centre Acadèmic Romà, nucli originari de l'actual Pontifícia Universitat de la Santa Creu va ser concebut per sant Josepmaria Escrivà de Balaguer i realitzat per Mons. Àlvar del Por tillo. Recentment ha celebrat el seu XXV aniversari.

Més informació al Full informatiu n º 4.

Universitat de la Santa Creu (Roma)

Centre d'Investigació Mèdica Aplicada (CIMA), a la Universitat de Navarra

El CIMA aproxima la recerca bàsica a l'aplicació clínica i col·labora amb la indústria farmacèutica i biotecnològica en el desenvolupament de productes per a diagnòstic i tractament. En definitiva, procura fer un treball científic de qualitat i servei per combatre malalties que causen patiment i encara no tenen curació.

Edifici del CIMA de la Universitat de Navarra

Campus Biomèdic a Roma

El Campus Biomèdic és una universitat que des del 1993 promou la salut a Roma. El 2008 va inaugurar la nova seu, que alberga un hospital amb 400 llits, aules per a 5 carreres sanitàries i un Centre de Recerca Avançada.

Campus biomèdic a Roma

Meyalli i Acuautla (Ciutat de Mèxic)

El 1983, Mons. Àlvar del Portillo, prelat de l'Opus Dei, reunit amb un grup de professionals i empresaris en una casa propera a la llacuna de Chapala, a Jalisco, va comentar que havia arribat l'hora que a la Ciutat de Mèxic hagués una tasca social d'envergadura, on es posés en pràctica l'esperit de l'Opus Dei.

Col·legi Meyalli (Mèxic)

Tak Sun Secondary School (Hong Kong)

L'impuls de Mons. Àlvar ha estat decisiu. En els començaments va veure la transcendència que tindria en el futur aquesta gran aventura en la qual es van embarcar els pocs membres de l'Opus Dei que hi havia a Hong Kong.

Més informació al Full informatiu n º 6 i en el website de Tak Sun.

Tak Sun (Hong Kong)

Iniciatives socials Hospital Monkole, a Kinsasha (Congo)

Monkole és un centre mèdic que ofereix serveis sanitaris i hospitalització en un dels barris perifèrics de la capital del Congo. Metges i infermeres hi treballen des de 1991 contra malalties com el paludisme, la tuberculosi o la sida.

Recepció de l'hospital Monkole (Congo)

Institut Tècnic CITE a Cebú (Filipines)

El 1987, durant l’estada a les Filipines, monsenyor Àlvar es va acostar a la ciutat de Cebú. Mentre es dirigia a una trobada, li va cridar l'atenció l'elevat nombre de barraques que s'albirava des de la carretera. Aquesta pobresa va commoure i va suggerir a alguns fills seus de l'Opus Dei que promogueren una tasca social per ajudar les famílies d'aquella barriada.

El Centre de Tecnologia Industrial i l'Empresa (CITE) es va establir a la ciutat de Cebú, Filipines, el febrer de 1990. És una institució compromesa amb la promoció i capacitació en habilitats tècniques i l'esperit empresarial, la formació de valors, i els serveis socials dels joves amb menys oportunitats, a les seves famílies, la comunitat local i el sector industrial de Visayas i Mindanao.

Alumnes de CITE (Cebú, Filipines)

Més informació al Full informatiu n º 7.

Crotona i Rosedale Center (Bronx, Nova York)

"Drugs, crime and poverty": per a molta gent, aquestes tres paraules defineixen el barri del Bronx. Afortunadament, els seus veïns més joves s'estan esforçant per guanyar-se un futur. Crotona és una obra corporativa de l'Opus Dei que els ajuda a fer-ho.

Més informació al Full informatiu n º 5.

Rosedale, dins el programa de la South Bronx Educational Foundation, promou la millora acadèmica i personal de les joves i nenes al Bronx. Lluiten contra les conseqüències de les llars trencades, de la droga i de la violència.

Crotona (Nova York)

Níger Foundation Hospital

Des d'agost de 1993, aquest hospital procura atenció sanitària a persones sense recursos econòmics en Enugu, una ciutat al sud-est de Nigèria.

Més informació al web de l'hospital.

Recepció de Níger Foundation Hospital (Nigèria)