La fe als 20: "Tractar Déu cada dia"

Alessandra estudia Economia a la Universitat de la Sapienza (Roma). En aquest Any de la Fe, explica com s'organitza per recordar que Déu l'acompanya en tot moment (02'22'').

Per a mi, viure la fe significa tenir present Déu en el meu dia a dia en la meva vida quotidiana.

Déu m'acompanya cada dia. Està amb mi a la universitat, quan estic amb la família, o amb els amics, i quan surto amb el meu xicot.

Déu per a mi no és un ésser llunyà. A Ell li demano ajuda, el busco per conversar amb Ell en moments concrets al llarg del dia. Ens trobem uns minuts i així li explico tant el que em preocupa com el que m'il·lusiona, o li parlo de les persones que estimo i que potser sé que estan passant un moment difícil, o li comento coses dels meus amics i li demano que els ajudi.

I li suplico que, mentre jo estudiï, Ell s'ocupi de les persones de la meva família, o dels amics amb els qui estic. També intento descobrir Déu en les persones que tracto. Sé que Ell està darrera del somriure i dels ulls de cadascuna que trobo en la meva jornada.

Alessandra Pomponi: 'Per a mi, viure la fe significa tenir present Déu en el meu dia a dia'.

La fe és, per tant, posar Déu en la meva vida. Que m'acompanyi en el meu dia a dia, i no deixar-lo fora de la meva vida corrent. D'aquesta manera, la fe és per a mi una cosa bonica, que em fa molt feliç.

Jesús és el teu amic. —L’Amic. —Amb cor de carn, com el teu. —Amb ulls de mirada amabilíssima, que van plorar per Llàtzer. —I tant com a Llàtzer, t’estima a tu. Sant Josepmaria, Camí, n. 422.