Paraules del Prelat amb motiu de l'elecció del papa Francesc

Mons. Xavier Echevarría afirma la "completa adhesió a la seva persona i al seu ministeri, segur d'expressar així els sentiments dels fidels -laics i sacerdots- de la prelatura de l'Opus Dei”.

El papa Francesc imparteix la seva benedicció (Foto: Intermirifica).

Per als catòlics de tot el món és un moment de gran alegria cristiana: el nostre nou papa Francesc és el 266 successor de Pere. Des que s'ha vist la fumata blanca l’hem rebut amb profunda gratitud i, ara, seguint l'exemple de Benet XVI, li manifestem una incondicional reverència i obediència. I també el nostre afecte i les nostres pregàries, en continuïtat amb les que hem resat amb el papa en la seva primera aparició des de la Lògia de les Benediccions de la Basílica de Sant Pere.

En aquesta hora d'emoció, en què es toca la universalitat de l'Església, reafirmo al nou Romà Pontífex una completa adhesió a la seva persona i al seu ministeri, segur d'expressar així els sentiments dels fidels -laics i sacerdots- de la prelatura de l'Opus Dei. Tots ens encomanem a les oracions del Sant Pare, per contribuir eficaçment, amb disponibilitat joiosa, a la tasca d'evangelització que el papa ha esmentat en la seva primera salutació a l'Església.

En aquestes setmanes d'espera serena, s'ha parlat molt de la càrrega que pesa sobre les espatlles del Sant Pare. Però no oblidem que el papa compta amb l'ajuda de Déu, amb l'assistència de l'Esperit Sant i amb l'afecte i la pregària dels catòlics, i de milions de persones de bona voluntat.

Com aconsellava sempre sant Josepmaria Escrivà, prego avui al Senyor molt especialment perquè tots els cristians tinguem una mateixa voluntat, un mateix cor, un mateix esperit: perquè omnes cum Petro ad Iesum per Mariam!– que tots, ben units el Papa, anem a Jesús, per Maria (Forja, 647).

+ Xavier Echevarría

Prelat de l'Opus Dei