Mons. Xavier Echevarría amb les famílies a Roma

Aquest dissabte 26 d’octubre, el prelat de l’Opus Dei va mantenir una trobada amb famílies a Roma per a parlar de la família, l’educació i la transmissió de la fe.

Mons. Echevarría, tal com ha fet el papa Francesc, es va reunir amb les famílies aquest cap de setmana en una trobada per a parlar sobre l'educació, la transmissió de la fe i la vida cristiana en la família. La trobada va començar amb una invitació per part del Prelat a pregar pel papa Francesc, un exemple de servei. “Va arribar a Roma per participar en el conclave amb la idea d'estar-hi uns dies i després tornar-se'n a Buenos Aires. No esperava ser elegit, i en canvi, s'està donant del tot, deixant-se la vida en aquest nou servei".

El prelat de l’Opus Dei va recordar el valor del matrimoni: “La vocació al matrimoni no és una vocació de menys importància que la vocació a la vida consagrada o al sacerdoci, té la mateixa dignitat, perquè el Senyor l’ha volgut per la majoria dels seus fills". Referint-se a com es pot transmetre la fe va dir: “Per fer apostolat amb altres matrimonis i amb els fills cal en primer lloc estimar al cònjuge, crear una relació on l'amor creix cada dia, un amor que els altres puguin veure amb els seus propis ulls: on els fets deixin veure que cada dia el marit estima més la dona i viceversa. Els fills han de veure que us estimeu, així com han de veure-ho altres parelles amigues.”

També va respondre a una pregunta sobre Mons. Álvaro del Portillo que properament serà beatificat: "Es feia estimar per la seva disponibilitat i amabilitat. Un cop, quan era universitari, va ser atacat quan tornava d'una catequesi a un barri perifèric de Madrid. El van ferir al cap amb una clau anglesa. Aquesta ferida sovint li provocava forts mals de cap, però ell sabia transformar el seu sofriment en ofrena al Senyor i així ho oferia per les seves intencions."