Davant la tragèdia a Filipines: "Déu roman al nostre costat en els moments incomprensibles"

El prelat de l'Opus Dei ha enviat un missatge als fidels i cooperadors de l'Obra a Filipines, on el tifó Yolanda ha causat 10.000 morts i afectat més de 10 milions de persones. L'Obra està present al país asiàtic des de 1964.

El tifó Haiya ha sembrat el caos a Filipines.

En el missatge que Mons. Xavier Echevarría ha enviat als fidels de la Prelatura a Filipines, transmet la seva proximitat a aquesta estimada nació, "amb la serenitat de confiar-vos a la protecció de la Mare de Déu, Regina Asiae".

"Tingueu la certesa -continua- que des de Roma, des d'arreu, les vostres germanes i els vostres germans preguen especialment per les Filipines i, en particular, per les víctimes i els seus parents, i per cadascun dels habitants de les ciutats afectades".

Així mateix, ha demanat als fidels de l'Obra que intentin, de la manera que cadascú pugui, "cooperar en l'assistència als damnificats que organitzin les autoritats".

"Hem après de sant Josepmaria a mirar el món sencer amb cor universal, catòlic: acompanyem els qui sofreixen les conseqüències del tifó, i preguem que, malgrat les dificultats, es mantinguin amb pau".

El Prelat ha suggerit que cadascú ajudi de la manera que li sigui possible.

"Déu està sempre al nostre costat, en el dolor i en els moments humanament més incomprensibles: el sentit de la nostra filiació divina porta a afrontar els problemes amb la seguretat de trobar-nos a les seves mans paternals. Per això, ompliu-vos de visió sobrenatural, també per transmetre-la al vostre voltant".

"Oració, oració, oració... La magnitud de la catàstrofe -conclou el Prelat- ens ha de moure a suplicar més fe, per a nosaltres i per als altres".

Informació sobre com ajudar els damnificats a través de Càritas: https://www.caritas.org.ph/Call-To-Action/about.html