Cop d'ull 29: misericòrdia i Joan Pau II, claus de la JMJ

La setmana més tranquil·la del Papa Francesc ha estat per preparar la JMJ, una trobada amb els joves que segons el seu missatge en vídeo estarà marcada per la misericòrdia i sant Joan Pau II. A part dels actes de la JMJ aquesta setmana només hi ha previst l'àngelus del diumenge.

Cop d'ull a l'última setmana

A l'àngelus del diumenge el Papa Francesc va dir que "la capacitat d'escoltar és l'arrel de la pau" i al twitter va demanar recordar-se dels ancians, que a l'estiu sovint estan més sols. Durant la setmana ha fet alguns nomenaments dissabte i dimecres. Divendres es va presentar un document sobre la vida religiosa femenina, la constitució "Vultum Dei quaerere".

També ha donat pistes de com anirà la JMJ. En un vídeo en italià va dir que "la salut moral i espiritual d'una nació es veu en les famílies: per això sant Joan Pau II s'interessava especialment pels nuvis, els joves esposos i les famílies. Continueu per aquest camí". També va destacar que en aquesta JMJ tot estarà marcat per la misericòrdia i "la memòria agraïda i devota" de sant Joan Pau II.

Què farà la setmana vinent

Després de l'àngelus del diumenge 24 de juliol a les 12h tota l'atenció serà per la Jornada Mundial de la Joventut a Cracòvia del 25 al 31 de juliol. En aquest enllaç hi ha el programa dels assistents i del Papa Francesc. Dimecres el Papa es reunirà a Polònia amb els bisbes i la societat civil. Dijous hi haurà una Eucaristia en ocasió del 1050 aniversari del Baptisme de Polònia i la cerimònia d'acollida als joves. Divendres serà moment pel Via Crucis i les visites a un hospital pediàtric, el Camp de Birkenau i Auschwitz en silenci i pregària.

Dissabte al matí està programada una missa amb sacerdots i religiosos al Santuari de Joan Pau II i el pas per la Porta Santa i la visita al Santuari de la Divina Misericòrdia. I a la tarda hi haurà la vigília d'oració amb els joves. Diumenge, després de la benedicció d'una casa de Cáritas pels pobres i ancians començarà la missa central, l'acte més destacat de la JMJ. Després el Papa resarà l'àngelus amb els assistents i es trobarà amb els voluntaris. Aquests seran els possibles actes més destacats.

El que més ha agradat

Un vídeo publicado por Pope Francis (@franciscus) el

Què és això?

El "cop d'ull" és una notícia que es publica els dissabtes sobre el Papa Francesc que conté les paraules més destacades de l'última setmana, un resum del que està previst que faci la setmana vinent i reprodueix la piulada i la foto d'Instagram amb més m'agrades.