Cop d'ull 33: El Papa reclama més passió i menys burocràcia

Diumenge va demanar que el "foc de l'Esperit Sant" faci "missioners apassionats" i el dilluns, en la festa de l'Assumpció de la Mare de Déu, va pregar per les dones que pateixen la violència. A l'audiència general va destacar la vertadera compassió de Jesús envers nosaltres i al Twitter va reclamar no deixar mai de pregar.

Cop d'ull a l'última setmana

A l'àngelus del diumenge 14 d'agost (en italià) el Papa Francesc va exposar la necessitat de comptar amb l'Esperit Sant per "ser foc" i en aquest sentit va dir que "l'Església no necessita buròcrates, sinó missioners apassionats". (Vídeo de Rome Reports)

També va pronunciar l'àngelus el dilluns 15 d'agost, festa de l'Assumpció de la Mare de Déu, i va voler pregar per les dones que pateixen la violència, l'esclavitud, l'explotació infantil i l'explotació sexual. També va fer esment de la massacre del poble de Nord-Kivu, al Congo, del que va denunciar el silenci que l'envolta. El dimarts es va solidaritzar amb les víctimes dels incendis de Portugal.

El dimecres, a l'audiència general, va explicar el miracle de la multiplicació dels pans i dels peixos i va destacar que "la compassió de Jesús vers nosaltres no és un sentiment vague". El dijous va piular a Twitter: "No abandonem mai la pregària, tampoc quan pregar ens sembla inútil".

Alguns dels textos enllaçats de la web del Vaticà estan en italià perquè a l'estiu hi ha menys versions.

Què farà la setmana vinent

El diumenge 21 d'agost té previst pronunciar l'àngelus a les 12h a la plaça de Sant Pere del Vaticà. I després, el 24 d'agost a les 10 h del matí tindrà l'audiència general.

El que més ha agradat

*EN: Some holy souls were able to take the mercy of God even into that abyss of Auschwitz. *PT: Santas almas souberam levar a misericórdia de Deus ao abismo de Auschwitz. *ES: Algunas almas santas han sabido llevar la misericordia de Dios incluso a un abismo como el de Auschwitz. *IT: Alcune anime sante hanno saputo portare la misericordia di Dio anche in un abisso come Auschwitz. *FR: Certaines âmes saintes ont su apporter la miséricorde de Dieu même dans un abîme comme Auschwitz. *DE: Einigen heiligen Seelen ist es gelungen, die Barmherzigkeit Gottes selbst in einen Abgrund wie Auschwitz zu tragen. #stmaximiliankolbe
A photo posted by Pope Francis (@franciscus) on

Què és això?

El "cop d'ull" és una notícia que es publica els dissabtes sobre el Papa Francesc que conté les paraules més destacades de l'última setmana, un resum del que està previst que faci la setmana vinent i reprodueix la piulada i la foto d'Instagram amb més m'agrades.