Cop d'ull 37: El Papa diu que hi ha més màrtirs ara que en els primers temps

Les paraules del Papa en la missa en sufragi per el sacerdot francès assassinat, on reflexiona sobre el martiri actual de tants cristians, així com les seves paraules sobre la confessió, el perdó, el consol i la necessitat d'aturar-se per ajudar la gent en comptes de simplement lamentar-se'n, marquen el cop d'ull de la setmana 37.

Cop d'ull a l'última setmana

El dimecres a Santa Marta va fer una missa en sufragi per Jacques Hamel, el sacerdot francès assassinat a la seva parròquia de França, i a l'homilia va dir que havia estat assassinat per una persecució que va qualificar de satànica i va afegir que "avui a l'Església hi ha més màrtirs cristians que en els primers temps" .

En les intervencions d'aquesta setmana el Papa Francesc ha fet diverses referències a la confessió i el perdó. A l'àngelus del diumenge 11 va parlar dir que "no hi ha cap persona irrecuperable, ningú és irrecuperable!". A l'audiència general del dimecres 14 va demanar que "quan nosaltres ens sentim necessitats de perdó, de consol, aprenguem a ser misericordiosos amb els altres" perquè Jesús no és un mestre sever que imposa càrregues impossibles.

En les homilies que fa a Santa Marta el dilluns 12 va demanar als creients que "no destrueixin l'Església amb les divisions de gelosia, d'ambició o ideològiques". El dimarts 13 va animar a treballar per construir una veritable cultura de la trobada que guanyi a la cultura de la indiferència, a davant dels necessitats no dir quina pena, pobre gent, i passar de llarg. El divendres 16 va animar a viure la lògica del demà passat, sense aturar-se en l'avui i va afegir que "Crist va ressuscitar, i està clar que no va ressuscitar com un fantasma".

Hi va haver nomenaments dilluns i va rebre diverses persones dissabte, dijous i divendres. El dijous, per exemple, va rebre a l'Associació Bíblica Italiana i va explicar que l'home perd la seva dignitat quan posa les riqueses al lloc que pertoca a Déu: va considerar que seria com fer-se un autogol.

Què farà la setmana vinent

El que més ha agradat

* EN: When we talk about crisis, we talk about dangers, but also opportunities. What is the opportunity? That of solidarity. Come, help me. I am counting on you, so that these words may reach everyone, and this intention might become reality. That each one of us may contribute to the common good and to the building of a society that places the human person at its center. * PT: Quando falamos de crise, falamos de perigos, mas também de oportunidades. Qual é a oportunidade? Ser solidários. Vem, ajuda-me! Conto com você para que estas palavras cheguem a todos e esta intenção se torne realidade; para que cada um contribua para o bem comum e para a edificação de uma sociedade que ponha no seu centro a pessoa humana. * ITA: Quando si parla di crisi si parla di pericoli, ma anche di opportunità. Quale è l'’opportunità? Quella della solidarietà. Vieni, aiutami. Conto su di te perché queste parole arrivino a tutti e questa intenzione diventi realtà; perché ciascuno contribuisca al bene comune e alla costruzione di una società che ponga al centro la persona umana. * FR: Quand il s’agit de crise il s’agit de danger, mais aussi d’opportunités. Quelle est l’opportunité ? Celle de la solidarité. Viens, aide-moi. Je compte sur toi, pour que ces paroles parviennent à tous et que cette intention devienne une réalité ; pour que chacun contribue au bien commun et à la construction d’une société qui mette la personne humaine au Centre. * DE: Wenn wir von Krise sprechen, sprechen wir von Gefahren, aber auch von Chancen. Worin besteht die Chance? In der Solidarität. Komm, hilf mir. Ich zähle auf dich, damit diese Worte alle erreichen und dieses Anliegen Wirklichkeit wird; damit jeder einzelne zum Gemeinwohl und zum Bau einer Gesellschaft beiträgt, die die menschliche Person in den Mittelpunkt stellt. #prayer, #oración, #oração, #preghiera, #Gebet, #prière, #solidarity, #solidaridade, #solidaridad, #solidarietà, #solidarité, #solidarität
Un vídeo publicado por Pope Francis (@franciscus) el

Què és això?

El "cop d'ull" és una notícia que es publica els dissabtes sobre el Papa Francesc que conté les paraules més destacades de l'última setmana, un resum del que està previst que faci la setmana vinent i reprodueix la piulada i la foto d'Instagram amb més m'agrades. Us agrada? Hi trobeu a faltar alguna cosa? Ens ho podeu explicar a info.cat@opusdei.org