Montse Grases, una aliada contra la meva leucèmia

«L'any 2014 vaig anar a viure a Bèlgica, procedent de Mèxic, per estudiar un doctorat. A finals de setembre de 2016 vaig començar a sentir-me esgotat i desganat». Així comença el relat de diversos favors que s'atribueixen a la intercessió de la Montse Grases.

L'any 2014 vaig anar a viure a Bèlgica, procedent de Mèxic, per estudiar un doctorat. A finals de setembre de 2016 vaig començar a sentir-me esgotat i desganat. Pocs dies després vaig patir una forta infecció que, després de tractar-la amb antibiòtics, no va remetre.

El 12 d'octubre em van internar a l'hospital suposadament a causa de la infecció, però poc després se'm va diagnosticar una leucèmia mieloide aguda tipus 5, una mena de càncer considerat de pronòstic desfavorable i que es desenvolupa en poques setmanes.

Sabent que la Montse Grases també havia tingut càncer, immediatament vaig començar a encomanar-me a la seva intercessió perquè el Senyor em permetés curar-me.

Sabent que la Montse Grases també havia tingut càncer, immediatament vaig començar a encomanar-me a la seva intercessió perquè el Senyor em permetés curar-me

Vaig demanar també a la meva família i als nostres amics que li demanessin la meva recuperació. Aviat es van unir a aquesta petició resant l'estampa de la Montse. Tinc la certesa que centenars de persones, acollint la meva petició, van encomanar la meva curació a la intercessió de la Montse Grases.

Actualment estic curat i, ja que he seguit tot el tractament mèdic corresponent a la malaltia. En el meu cas no es pot parlar amb certesa d'un miracle, en el sentit d'una intervenció extraordinària de Déu per a la curació. No obstant això, durant tot el procés de la meva malaltia s'ha notat la intervenció providencial del Senyor de diverses maneres, la qual cosa atribueixo a l'ajuda de la Montse.

La meva mare va poder aconseguir una cita per obtenir el passaport el mateix dia que em van diagnosticar la malaltia. Això, encara que sembla una cosa fàcil, al meu país sol trigar diverses setmanes

Entre altres coses, la meva mare va poder aconseguir una cita per obtenir el seu passaport el mateix dia que em van diagnosticar la malaltia. Això, encara que sembla una cosa fàcil, al meu país sol trigar diverses setmanes. Gràcies a això, tres dies després que em diagnostiquessin la malaltia, la meva mare i la meva germana gran ja van arribar a Bèlgica per acompanyar-me.

Els metges van comunicar-me que hauria de sotmetre'm a un trasplantament de medul·la. Com que tinc sis germans, els metges van sol·licitar que enviessin les seves mostres de sang. Els doctors em van assegurar que les meves tres germanes eren menys favorables com a donants i preferien no fer-los les proves. No obstant això, com la meva germana gran es trobava a Bèlgica en aquell moment, van accedir a fer-li també una mostra. Curiosament, no van seguir el mateix procediment amb les meves altres dues germanes, encara que totes dues estaven a Bèlgica poc temps després.

Els metges van indicar que si no arribaven les mostres es retardaria el trasplantament, de manera providencial un amic de la família va oferir la seva ajuda

Fer arribar des de Mèxic les mostres dels meus germans es va convertir en un procés burocràtic molt esgotador. No podíem trobar una solució àgil i, segons les autoritats, el tràmit per a l'enviament de les mostres, en cas de poder-se realitzar, trigaria uns 45 dies laborables. Quan els metges van indicar que si no arribaven les mostres es retardaria el trasplantament, de manera providencial un amic de la família va oferir la seva ajuda per facilitar que les mostres es poguessin enviar. Per la intervenció d'aquest amic, en dos dies es va poder realitzar tot el procés i les mostres van arribar a temps.

Després de realitzar les anàlisis de les mostres de sang dels meus germans, va resultar que la meva germana gran va ser l'única cent per cent compatible com a donant: dels 14 factors de compatibilitat, va ser compatible en els 14. Això és molt important, perquè de la compatibilitat depèn bona part de l'èxit del trasplantament.

La meva germana gran va ser l'única cent per cent compatible com a donant: dels 14 factors de compatibilitat, va ser compatible en els 14

Si ja el fet que hi hagi algú totalment compatible no és senzill, cal afegir que, d'entre tots els meus germans, ella era la que tenia menys dificultats familiars, professionals i econòmiques per poder venir a Bèlgica durant el període necessari per fer el trasplantament. A qualsevol dels meus altres germans li hauria resultat molt més difícil romandre a Bèlgica durant aquest temps.

Finalment, el trasplantament de medul·la va ser reeixit i, segons les anàlisis, el cent per cent de la meva nova medul·la prové de la meva germana, sense estar barrejada amb la meva anterior medul·la malalta. Per si fos poc, en els darrers exàmens mèdics no apareix cap rastre de càncer i la meva recuperació física ha estat molt positiva.

En els últims exàmens mèdics no apareix cap rastre de càncer i la meva recuperació física ha estat molt positiva

Tots a la família estem convençuts que el Senyor ha intervingut en molts detalls del tractament i m'ha beneït amb una curació a través de la intercessió de la Montse.