El nou prelat de l'Opus Dei: “Estic molt agraït al Papa”

Fernando Ocáriz és el tercer successor de sant Josepmaria. Fa poques hores el Papa l'ha nomenat prelat de l'Opus Dei. I aquestes són les seves primeres declaracions.

"Agraïment a Déu, perquè en el fons és qui ho té tot en la seva mà en la història de les persones i de les institucions. Agraïment al Sant Pare, el Papa Francesc, que és qui m'ha nomenat, confirmant l'elecció que havien fet els electors al congrés ".

Fernando Ocáriz va néixer fa 72 anys a París, on estaven exiliats els seus pares després de la guerra civil espanyola. Va viure a Espanya, on va estudiar Física. Va estudiar Teologia a Roma, i allí va viure al costat del fundador de l'Opus Dei.

"A mi la veritat és que el que més m'impressiona és la capacitat que tenia d'estimar a la gent. Com de veritat s'interessava de veritat, no era una qüestió d'educació, fins i tot amb persones que acabava de conèixer, etcètera, sinó que es veia que estimava a la gent ".

Aquest apassionat del tennis és també un teòleg prestigiós, consultor de la Congregació per a la Doctrina de la Fe. Però pensa que l'han escollit per tot el que va aprendre prop de l'anterior prelat, Xavier Echevarría.

"Doncs no ho sé, és possible que sigui perquè he estat 22 anys al costat de l'anterior prelat, simplement. Però vaja... Això ja... Cadascú escull com li sembla, lliurement".

"¿Ha pogut dormir aquesta nit?"

"Sí, no vuit hores però sí 6".

El nou prelat, que té al seu càrrec als 92.000 fidels de l'Opus Dei, assegura que el seu programa és seguir el programa del Papa Francesc: una mobilització de tots els catòlics per proposar el missatge cristià contagiant alegria a tot tipus de persones.

Rome Reports