​El prelat, a Estònia i Finlàndia

Mons. Xavier Echevarría ha realitzat un viatge pastoral a Estònia i Finlàndia. Recollim aquí alguns apunts d'aquesta breu visita.

Mons. Xavier Echevarría amb el director de teatre Lembit Peterson.

Al primer dia de la seva visita pastoral a Finlàndia i Estònia, el prelat va saludar alguns fidels de l'Opus Dei d'aquestes dues nacions a l'aeroport internacional de Vantaa, situat a Hèlsinki (Finlàndia). Des d'allà es va traslladar a Tallinn (Estònia) en un transbordador que recorre els 80 quilòmetres que separen les capitals de Finlàndia i Estònia.

Durant el recorregut, les persones de l'Opus Dei que l'acompanyaven van aprofitar per explicar-li alguns costums estonians, com la gran tradició de cant polifònic.

A Tallinn es va reunir amb centenars de persones de diferents indrets i els va animar a desenvolupar, amb la seva vida i exemple, un apostolat evangelitzador intens, especialment entre aquelles persones que no han tingut l'oportunitat de sentir parlar de Jesucrist.

Durant el viatge en el transbordador que va conduir el Prelat a Tallinn.

Especialment emotiu va ser la trobada amb el director de teatre Lembit Peterson, qui va estar amb el beat Àlvar del Portillo quan va visitar Estònia el 1993. En aquell moment, els catòlics estonians no superaven la desena.

A les diverses dotzenes de participants que van acudir a una reunió celebrada en un poliesportiu, Mons. Echevarría va parlar de tornar a les arrels d'una terra declarada pel Papa Innocenci III "de Maria". També va animar els estonians a fer, de la mà de la Mare de Déu, molt apostolat, sense respectes humans.