Futurs metges que van al Congo per ajudar

Un grup de joves passaran part de les seves vacances al Congo per ajudar en les tasques d'assistència sanitària en benefici d'aquells que més ho necessiten.

L'assistència sanitària destaca entre les tasques dels universitaris, que entre d'altres activitats també organitzen jocs per als més petits. Foto: Adesci

Una vintena d'universitaris catalans passaran 15 dies d'agost al Congo, en un camp de treball on, entre altres tasques, destaca l'assistència mèdica. Estudiants de medicina i odontologia apliquen allò que han après a la universitat per a fer un servei efectiu i cobrir carències del sistema sanitari local sota la supervisió de metges experimentats.

Fins ara aquest camp de treball s'organitzava a Costa d'Ivori, on durant tres setmanes marxaven entre 30 i 40 persones. “En canviar de país, hem pensat de fer-ho amb menys gent i durant menys dies per a veure com surt l'experiència” explica l'Albert Perona. Són conscients que no van a fer turisme i que l'Àfrica és una regió que pateix conflictes greus. Per això, actuen amb prudència i sempre de la mà d'una entitat local. En aquest cas, unes religioses: la congregació de la Madre Laura.

Fins ara aquest camp de treball s'organitzava a Costa d'Ivori. Foto: Adesci

A més d'organitzar el camp de treball també busquen finançament mitjançant l'organització d'activitats solidàries. “Tots els diners que recollim van directament a l'Àfrica” -diu Perona satisfet- “i els destinem principalment a material mèdic i medicines”. En ser una associació que basa el seu funcionament en el treball de voluntaris, no tenen cap cost d'estructura i, pel que fa als participants al camp, cadascú es paga el viatge i l'estança.

Organitza el camp de treball l'associació Adesci, una entitat que sorgí el 2006 d'un grup de joves, entre els que hi havia diversos col·legials del Col·legi Major Pedralbes de Barcelona, que té la formació espiritual encomanada a la prelatura de l'Opus Dei.