La fe als 20: compartir la fe

És possible parlar sobre qualsevol tema amb una amiga? També parlar sobre Déu? I si no creu? A la Carla, que estudia Dret a l'Argentina, li encanta cantar: en el vídeo ens parla sobre la seva afició i ens explica què significa per a ella la veritable amistat.

La fe és molt important per a mi. Tot i que sembli només una paraula, és el centre de la meva vida. És un regal de Déu que cal demanar, per això, intento demanar-la cada dia.

Amb una amiga fas de tot, des de morir-te de riure sortint juntes fins a trucar-la a les tres del matí perquè tens un problema. Compartir-ho tot, o sigui, tot allò que ets. I m'accepta també pel que sóc i com sóc. Aprenc un munt de cadascuna de les meves amigues, diferents coses segons com siguin elles. D'alguna aprendré a ser puntual, d'una altra a ser generosa.

Tenir un amic no és com un conegut, no!; tenir un amic és algú amb qui parles, és algú amb qui comparteixes coses íntimes. És dir, el que penses, sense cap trava. No totes les meves amigues són a prop de Déu. No totes les meves amigues creuen en Déu. I quan estan tristes no saps com dir-los, com explicar-los, perquè no cal estar trist, en realitat.

Canto des que sóc molt jove. M'encanta, i el que més m'agrada del fet de cantar és que trec allò que tinc dins meu. I que la resta m'entengui, m'encanta. I una cosa semblant passa amb les amigues i amb Déu. A Déu el tinc tan endins meu que el primer que em surt és donar-lo a conèixer. I quan tinc l'oportunitat en parlo a les amigues. Òbviament sempre respectant la seva llibertat perquè tampoc és tracta de sufocar-les.

Transmetre el que és Déu a les meves amigues sempre costa. Sóc força tímida per aquestes coses i llavors el que faig és; primer parlar-ho amb Déu, després fer petits sacrificis per demanar a Déu per elles i, a continuació parlar amb elles.

Que una amiga teva s'apropi a Déu, és una alegria molt gran, molt gran!

Has de convertir-te en veritable amic dels teus amics: «ajudar-los». Primerament, amb l'exemple de la teva conducta. I després, amb el teu consell i amb l'ascendent que dóna la intimitat. Sant Josepmaria. Solc, n. 731