La fe als 20: Crist en la meva vida

Déu somriu? En Dan mai s'havia fet aquesta pregunta fins ara. Ha començat a cercar una estona per parlar amb Déu tots els dies com a un amic. I respon que sí, que Déu té sentit de l'humor.

Viure la fe vol dir que mentre faig la meva feina Déu és present. Déu és present en els meus assajos. Significa també ser conscient que, independentment de quina sigui la meva ocupació, he de fer-ho tot per Déu.

Ell és amb mi, sostenint-me. Penso que viure la fe significa precisament assegurar-te que aquesta fe és present en tots els aspectes de la vida.

Entendre com ha de ser la relació amb Déu és una de les formes més difícils, però més importants, d'aprendre a pregar bé. Durant molts anys de la meva vida he estat dient: "Oh!, estic en la presència de Déu", amb reverència, però conservant certa distància. Però això no era una relació personal. Era més aviat pensar que Ell és Déu i jo només una petita criatura.

I crec que una de les coses que més m'han sorprès, des que he buscat tenir una relació més propera amb Déu, és que puc tractar-lo íntimament. Ja no he de ser només reverent i temorós de Déu.

Si busques tenir una relació personal amb Déu, estar amb Ell significa passar mitja hora amb el teu millor amic. No és anar a seure a l'església i escoltar el que diu un ancià.

Crec que molta gent pensa que l'església és un lloc avorrit perquè només veu que et seus, t'agenolles, t'aixeques, et seus, t'agenolles, t'aixeques i sents una persona que t'està parlant.

Però si penses que aquests moments són una estona d'unió amb Déu, amb un dels teus millors amics, resulta fins i tot divertit.

Moltes vegades estic resant, i sento com Déu em posa una idea al meu cap i que em provoca el riure. Comprendre que també Déu té sentit de l'humor és meravellós i m'acosta molt més a Ell . Déu no és l'aire o la naturalesa: Ell és realment una persona que em pot inspirar de moltes maneres. Una d'elles és inspirar a riure.

Tots diuen que sóc una persona molt riallera, que somric molt i que ric molt. Penso que una bona part d'això ho dec a la meva relació amb Déu i a la manera en la qual Ell em fa riure.

Acosta't més al Senyor..., més! -Fins que esdevingui el teu Amic, el teu Confident, el teu Guia. Sant Josepmaria Escrivà, Solc, n.680