L’Acció Social Montalegre celebra els 50 anys

La web de l'Arquebisbat de Barcelona, amb motiu dels 50 anys de servei de l'església Santa Maria de Montalegre al barri del Raval, publica una notícia sobre la labor d'acció social que s'hi duu a terme i la missa d'acció de gràcies presidida per Mons. Omella.

Aquest mes de juny l’església de Santa Maria de Montalegre celebra els 50 anys. Per la celebració d’aquests cinquanta anys les famílies que ajuda l’entitat i els voluntaris de Montalegre van organirzar una missa d’Acció de Gràcies, on el primer agraïment va ser de l’arquebisbe Mons. Joan Omella, per la tasca social que l’Església que realitza al barri des que va arribar.

El lloc on hi havia hagut l’antiga Casa de la Caritat fins al 1533, va reobrir 1967 el temple amb l’acció de l’Obra que va continuar ajudant el barri del Raval amb diverses iniciatives solidàries engegades per L’Acció Social Montalegre. Aquesta entitat es dedica a l’atenció Familiar amb el suport de la Fundació Raval Solidari, i compta amb Braval un centre socioeducatiu i Terral dedicat al desenvolupament de la dona.

La Magda Hernández és la presidenta de l’Acció Social Montalegre que, segons explica, ajuda a unes 350 famílies. “Tenim un nucli d’unes 1.300 persones que són les que reben l’ajuda directa de l’Acció Social Montalegre que ha nascut a l’Església i la fa viure. Ajuda a l’Església a estar en forma i en actiu”, explica Hernández. A més d’aquest ajut continuat que realitza per a les famílies, joves i mares, organitza formacions per a la preparació de cara el món laboral i un sistema de visites per a la gent gran. “Tots els que som de l’Acció Social som Montalegre” afegeix.

Font: Esglesiabarcelona.cat / Montse Punsoda