L'expo d'Àlvar del Portillo arriba a la Catedral de Lleida

Aquest cap de setmana ha obert l'exposició sobre Àlvar del Portillo a la Catedral de Lleida, on romandrà fins al 30 de maig. El 2 de juny l'historiador José Carlos Martín de la Hoz oferirà una conferència sobre el primer prelat de l'Opus Dei.

En el marc de les activitats que se celebren a Catalunya amb motiu del centenari del naixement d’Àlvar del Portillo, successor de sant Josepmaria al capdavant de l’Opus Dei, del 24 al 30 de maig es celebra una exposició a la Catedral de Lleida sobre la seva figura, que compta amb set plafons, la projecció del vídeo Saxum i la reproducció d’un quadre entre altres objectes. Les activitats continuaran a Lleida amb una conferència a càrrec de l’historiador José Carlos Martín de la Hoz a la sala Jaume Magre el 2 de juny.

‘Preciós exemple de vida’, segons el Papa Francesc, Àlvar del Portillo serà beatificat el proper 27 de setembre a Madrid. Enginyer de camins i sacerdot, es traslladà a Roma per ajudar sant Josepmaria. Sempre al servei de l’Església, humil i valent alhora, participà en el Concili Vaticà II. Succeí sant Josepmaria, estenent la prelatura i posant en marxa nombroses iniciatives socials i educatives. Estigué a Catalunya en diverses ocasions.