El Papa Francesc comença un cicle de catequesi sobre l'Eucaristia

El Papa Francesc comença un cicle de catequesi sobre l'Eucaristia, un tema en el qual aprofundirà durant les properes setmanes. En la primera va dir que l'Eucaristia és un "misteri de fe" en què Déu reflecteix el seu amor per tots. I recordà que molts màrtirs van lliurar la vida per l'Eucaristia.

"Comencem avui una sèrie de catequesi sobre l'Eucaristia. Intentarem comprendre millor la seva importància i el seu significat, i com l'amor de Déu es reflecteix en aquest misteri de fe.

El testimoni dels màrtirs ens qüestiona també a nosaltres: Quina importància donem al sacrifici de la Missa i a la comunió a la taula del Senyor?

Inspirant-se en les paraules de Crist: «Qui menja la meva carn i beu la meva sang té vida eterna», cristians de totes les èpoques no han dubtat a lliurar la vida per amor a l'Eucaristia. El testimoni dels màrtirs ens qüestiona també a nosaltres: Quina importància donem al sacrifici de la Missa i a la comunió a la taula del Senyor? Cerquem de veritat aquesta font d' "aigua viva", que transforma la nostra vida en un sacrifici espiritual de lloança i acció de gràcies? L'Eucaristia significa "acció de gràcies": acció de gràcies a la Trinitat, que ens introdueix en la seva comunió d'amor.

El Concili Vaticà II va encoratjar la formació litúrgica dels fidels, perquè l'Església viu sempre de la Litúrgia i es renova gràcies a ella. Per això, intentem conèixer millor aquest gran do que Déu ens ha donat amb l'Eucaristia, en la qual Crist es fa present perquè participem de la seva passió i mort redemptora."

Libreria Editrice Vaticana / Rome Reports