Papa Francesc: "Comportem-nos com fills de la llum"

El Papa Francesc ha explicat que els cristians poden ser de tres tipus: "cristians lluminosos", els que serveixen a Déu, "cristians obscurs", els qui duen una vida de pecat, i els "cristians grisos", que estan a dos llocs oposats segons les circumstàncies.

En l'homilia de la missa d'aquest dilluns 27 d'octubre a la Casa Santa Marta, el Papa Francesc va demanar que cada cristià s'examini quin tipus de cristià és perquè, segons el Papa, n'hi ha de tres tipus. Va dir que existeixen "cristians lluminosos" que serveixen a Déu, "cristians obscurs" que duen una vida de pecat, i "cristians grisos". El Papa Francesc va recomanar que per descobrir quin tipus de cristià és, cadascú analitzi si parla d'una forma hipòcrita o mundana o no.

Els pitjors són els cristians grisos, va dir el Sant Pare. "Aquests cristians grisos una vegada són d'aquesta part i l'altra d'aquella. Les persones diuen d'ells: 'Però aquesta persona està amb Déu o amb el diable? Sempre en el gris. Són els tebis.

No ens deixem enganyar per paraules buides, va dir també, "n'escoltem tantes, algunes belles, ben dites, però buides, sens res dintre seu". Comportem-nos com fills de la llum, va encoratjar. "Avui ens farà bé que pensem en el nostre llenguatge i demanem-nos: "Sóc cristià de la llum? Sóc cristià de l'obscuritat? Sóc cristià gris? Així podem fer un pas endavant per trobar el Senyor".

Extracte de la homilia del Papa a Ràdio Vaticana (27 oct 2014)