"Ens vénen a tallar els cabells a casa"

En Jorge treballa en una de les millors perruqueries de Barcelona. Fa uns anys es va plantejar què podia fer per ajudar d'una manera concreta als que menys tenen.

Després de donar-hi voltes, va anar a visitar un centre d’acollida que hi ha tocant al Parc Güell, al barri del Carmel de Barcelona, la Llar de Fàtima. En Jorge va pensar que hi podia fer una aportació personal de solidaritat: tallar el cabells, que és el que millor sap fer, als 32 nens i nenes de 3 a 8 anys. Són nens que han estat abandonats pels seus pares o als qui l'administració de justícia ha tret la tutela, sovint per maltractaments.

Quan ell arriba els nens estan molt contents perquè els fa il·lusió que un perruquer vagi a casa seva per a tallar-los els cabells, explica en Jorge. "Mentre els tallo els cabells parlem moltíssim de futbol, ho saben tot i també els agrada jugar-hi". Malgrat les difícils situacions viscudes, "actualment aquests nens estan molt ben cuidats per la fundació, realment és així". En aquesta entitat cada any hi ha 4 o 5 adopcions. "Si sabessis quants nens hi ha a Barcelona així...!", comenta.

En Jorge va per Brafa, una entitat esportiva impulsada per sant Josepmaria que ofereix formació cristiana i que també ajuda aquesta fundació d'altres maneres. Per exemple els dóna roba de vestir i material d'esport, llibres i material escolar... i algun any quan s'acosta el desembre pregunta les preferències de cada nen perquè els Reis no s'equivoquin.

Salvador Aragonés