Previsions informatives d'octubre de 2017

Entre les previsions informatives per a les properes setmanes destaquem la IX Jornada de Camins de Llibertat organitzada per l'Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra en el 80è aniversari del Pas dels Pirineus, així com la presentació del llibre sobre sant Josepmaria a Barcelona.

Dies 6, 13, 20 i 27
Cinefòrums a la sala d'actes de Santa Maria de Bonaigua (Barcelona)

Cada divendres d'octubre al vespre, a la sala d'actes de Santa Maria de Bonaigua, se celebra un cinefòrum amb el títol, "Lluitadors de la justícia, la llibertat i la dignitat de les persones" de la mà de CinemaNet. A cada sessió es comptarà amb reflexions d'analistes.
6 d'octubre
"Hotel Rwanda". Dirigeix sessió Guillermo Altarriba, periodista i coordinador de la web de CinemaNet.
13 d'octubre
"Selma" Dirigeix sessió Isabel Alenza, periodista i membre del jurat dels Premis Familia.
20 d'octubre
"Sophie Scholl: Los últimos días" Dirigeix sessió José García, doctor en Filosofía i Lletres per la Universitat de Colònia, crític de cinema a la premsa alemana
27 d'octubre
"Un hombre para la eternidad" Dirigeix sessió Daniel Arasa, periodista i director de CinemaNet.
Lloc: Oratori de Santa Maria de Bonaigua, C/Jiménez Iglesias, 1, 08034 Barcelona Tel. 93 204 95 51.
Hora: Cada divendres a les 19:30 h
+Info: Miquel Codolar, mcodolar@infobcn.org

Dia 9
Jordi Miralbell presenta un llibre sobre sant Josepmaria a Barcelona

El dilluns 9 d'octubre el catedràtic d'història Pablo Pérez López, juntament amb l'autor, Jordi Miralbell, presentaran a la llibreria Troa de Barcelona el llibre Días de espera en guerra, de l'editorial Palabra, sobre els 40 dies que sant Josepmaria va estar a Barcelona.
Lloc: Llibreria Troa de Barcelona. Via Augusta, 9.
Hora: A les 19 h
+Info: Miquel Codolar. mcodolar@infobcn.org

Dia 16
Conferències sobre el sofriment a la Facultat de Filosofia de la UB

El dilluns 16 d'octubre s'inicia un cicle de conferències sobre Déu i el sofriment a l'aula magna de la Facultat de Filosofia de la UB, organitzades per l'església de Santa Maria de Montalegre de Barcelona.
En aquesta primera sessió Teresa Vallès Botey, de la Facultat d'Humanitats de la UIC, parlarà de L'expressió poètica del sofriment i del desig d'una explicació divina al dolor. Les altres tres sessions seran els mesos de novembre i desembre.
Lloc: Aula Magna de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. Carrer Montalegre, 6, 4t pis
Hora: De 19.30 h a 21 h
+Info i inscripcions: Santa Maria de Montalegre. introduccioteologia@gmail.com, 933014347.

Dia 21
IX Jornada de Camins de Llibertat, al Caixa Fòrum de Barcelona

Organitzada per l'Associació D'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra, la jornada versa enguany sobre experiències recents de persecucions i llibertats. A partir de les 17 h el corresponsal de La Vanguardia a Beirut, Tomàs Alcoverro, parlarà sobre la seva experiència a l'Orient Mitjà, i el director de l'ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, sobre la realitat dels refugiats.
Enguany la jornada coinicideix amb el 80è aniversari del pas de sant Josepmaria per Barcelona, a la tardor de 1937, tot cercant el seu camí de llibertat cap a Andorra. Per això, a partir de les 18:45 h, el doctor en història de la UB, Federico Vázquez Osuna, exposarà la situació d'aquell moment, i el doctor en filosofia i periodista, Jordi Miralbell, parlarà de l'estada de sant Josepmaria a Barcelona.
Lloc: Caixa Fòrum Barcelona. Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8, Barcelona
Hora: A partir de les 16:30 h
+Info: Miquel Codolar, mcodolar@infobcn.org

En diálogo con el Señor

«En diálogo con el Señor» és el primer volum d'una investigació sobre la predicació oral del fundador de l'Opus Dei. La publicació recull 25 textos inèdits. S'emmarca en la «Colección de obras completas» que l'Institut Històric sant Josepmaria Escrivà impulsa des del 2001. +Info