Vídeos, àudios i textos per a viure la Quaresma

Vídeos, àudios i textos del Papa Francesc, sant Josepmaria i el prelat de l'Opus Dei per viure la Quaresma i preparar la Setmana Santa.

Vídeo de sant Josepmaria: “Mirar el crucifix”

En recordar-se de Déu en la feina no és sempre fàcil. Un crucifix petit damunt la taula pot ajudar a adreçar el pensament al Senyor mentre continuem amb les nostres tasques. Així ho feia sant Josepmaria (00’38’’).

Vídeo de sant Josepmaria: “Alegria i dolor”

Davant un contratemps en la vida, sant Josepmaria aconsellava recuperar la serenitat en l’oració. “Quan acceptis la voluntat de Déu, el dolor no és dolor, perquè la creu la duu Ell”. (0’53’’).

Àudio: La conversió dels fills de Déu

Sant Josepmaria va pronunciar aquesta homilia en Quaresma: un temps litúrgic en què aconsella “mantenir l'ànima jove, invocar el Senyor, saber escoltar, haver descobert el que va malament, demanar perdó”.

Setmana Santa: 8 meditacions de Mons. Xavier Echevarría

Aquestes són les reflexions de Mons. Xavier Echevarría, prelat de l'Opus Dei (1994-2016), amb motiu de la Setmana Santa. Des de Diumenge de Rams fins al Diumenge de Resurrecció. Són per descarregar en mp3 i textos complets per imprimir.

Missatge per a la Quaresma 2024

El Sant Pare Francesc comença fixant-se en l'evangeli de la Transfiguració i convida els cristians a posar-se en camí i proposa, en primer lloc, escoltar Jesús, meditant les “lectures bíbliques de cada dia” i escoltar els nostres germans i germanes a l'Església.

La conversió dels fills de Déu

Homilia de sant Josepmaria publicada a “És Crist que passa” i pronunciada el 2 de març de 1952, I Diumenge de Quaresma.

Per què ens imposen la cendra?

La imposició de la cendra és un símbol amb el qual s'assenyala l'inici de la Quaresma. Cobrir-se de cendra per simbolitzar penitència i penediment és una tradició que viuen moltes religions.

Text per meditar sobre la Quaresma

L’Església ens convida durant la Quaresma a considerar en la nostra oració la necessitat de convertir-nos, de redirigir els nostres passos cap al Senyor.