Què celebrem per Nadal?, el Papa ho explica

VÍDEO. Unes cinc mil persones van participar en l'última audiència general abans de Nadal. El Papa va explicar el significat del Nadal, i la importància dels símbols d'aquestes festes.

Vídeo de Rome Reports (més informació sobre el CLUB ROME REPORTS).

Estimats germans i germanes,

En la societat actual, on per desgràcia les festes que s'acosten estan perdent progressivament el seu valor religiós, és important que els signes externs d'aquests dies no ens allunyin del significat genuí del misteri que celebrem. A saber: el Verb de Déu s'ha fet carn i ha posat el seu estatge entre nosaltres. Visquem, per tant, amb goig aquest fet meravellós.

L’Etern ha entrat en els límits de l'espai i el temps per fer possible que avui ens trobem amb Ell. Déu és a prop de cadascun de nosaltres i vol que ho descobrim, perquè amb la seva llum es dissipin les tenebres que encobreixen la nostra vida i la humanitat.

Visquem el Nadal contemplant amb fervor el camí de l'immens amor de Déu, que ens atreu vers Ell a través de l'encarnació, passió, mort i resurrecció del seu Fill. Sobretot, visquem aquest misteri en l'Eucaristia, veritable eix del Nadal. En ella es fa realment present Jesús, Pa baixat del cel i Anyell sacrificat per la nostra salvació.

Salutació als pelegrins de llengua espanyola, en particular als grups vinguts d'Espanya i dels països llatinoamericans.

Convido a tots a celebrar un Nadal autènticament cristià, amb l'alegria de saber que el Senyor va venir al món per salvar-nos. Ell vol recórrer al nostre costat el camí de la vida. Demanaré al Nen Déu per tots, especialment per aquells que passen per dures proves.

Que en aquests dies sants, la caritat cristiana es mostri singularment activa amb els més necessitats. Per als pobres no hi pot haver dilació. Bon Nadal.

Moltes gràcies.