Segueix el Sínode sobre la família

Del 4 al 25 d’octubre se celebra a Roma el Sínode sobre la família amb el tema "La vocació de la família a l'Església i al món contemporani". Us n'oferim el programa, la manera de seguir-lo i alguns materials d'aquesta web sobre la família.

El Sínode sobre la família començarà el proper diumenge 4 d'octubre, però no parteix de zero. Entre el 15 i el 19 d'octubre de 2014 es va celebrar un Sínode extraordinari que va constituir-ne una preparació, i que va deixar tres documents que seran la base de les futures reflexions. El 17 de desembre de 2014 el Papa Francesc va dir que "els documents oficials que van sortir del Sínode són tres: el Missatge final, la Relació final i el discurs final del Papa; no n'hi ha d'altres". Pot ser un bon moment per rellegir-los.

Seguiment diari

►Textos diaris de la oficina de premsa del Vaticà, la web específica; i a la web del Pontifici Consell per les Famílies, on també podreu trobar la llista completa dels participants al Sínode Ordinari. Aceprensa té un apartat de seguiment.
►Vídeos. Canal de Youtube del Vaticà, resums diaris a RomeReports i més informació a Radio Vaticana.
►Xarxes socials. Per twitter @HolySeePress informarà puntualment dels nous documents, entrevistes i informacions sobre el sínode. @newsva_es també ofereix informació actualitzada de l'activitat del Papa.

Agenda

►Dissabte 3 d'octubre a les 19:00 h. Vigília de pregària per preparar la XIV Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes a la plaça de Sant Pere.
►Diumenge 4 d'octubre a les 10 h a la plaça de Sant Pere hi haurà la solemne inauguració del Sínode amb la concelebració de l'Eucaristia. Serà el tret de sortida de la XIV Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes.
►Diumenge 25 d'octubre a les 10:30 h. Santa Misa de clausura del sínode a la Basílica Vaticana.

Materials sobre la família

Recordem tots els materials sobre la família que podeu trobar al web:

►Les catequesis del Sant Pare sobre la família que al llarg d'aquest any han tingut lloc a la plaça de Sant Pere cada dimecres es poden llegir en ebook o mirar els breus vídeos de romereports que es poden trobar al final de cadascuna de les audiències que trobareu amb l'etiqueta Catequesi sobre la família del Papa Francesc 2015
►En l'apartat Textos vida cristiana hi ha diversos articles entorn al matrimoni, l'educació del fills, o la transmissió de la fe, escrits per experts en educació que tenen voluntat de ser una eina que ajudi a totes aquelles persones que viuen aquesta realitat.
Construir la família és un vídeo de 33 minuts amb els ensenyaments de sant Josepmaria sobre la vida en família: l'amor entre els esposos, el tracte amb els fills, Déu en la família.
►Mons. Xavier Echevarría amb les famílies a Roma és un vídeo de l'octubre de 2013 de la trobada que el prelat de l'Opus Dei va mantenir una trobada amb famílies a Roma per a parlar de la família, l'educació i la transmissió de la fe.
5 idees clau el matrimoni i la famíla és un vídeo on experts en temes de família, matrimoni i gènere ens donen cinc claus per aconseguir relacions d'èxit. Són el resum de les seves ponències en les 47enes Jornades de Qüestions Pastorals, que van tenir lloc a Castelldaura, Premià de Dalt, el gener de 2012.
Cardenal Antonelli: la família, imatge de Déu. El president emèrit del Pontifici Consell per a la Família va participat a les 47enes Jornades de Qüestions Pastorals sobre la família, celebrades a Castelldaura, Premià de Dalt (Barcelona). En aquest vídeo, explica breument la seva visió de la família cristiana.