​"Supliquem a Pau VI per les llars del món"

Amb motiu de la beatificació de Pau VI, Mons. Xavier Echevarría recorda l'esperit de servei del Sant Pare, la seva caritat pastoral i la seva sol·licitud pels més humils.

La beatificació del Papa Pau VI és un motiu de gran goig per a tota l'Església. Pau VI va ser el Papa que va portar a conclusió el Vaticà II. És coneguda per tots els catòlics l'empremta pastoral, apostòlica, que ha deixat al món des de la seva ordenació sacerdotal i en les etapes successives de la seva vida, fins a la seva missió universal com a Romà Pontífex. La seva caritat pastoral ajudà a infondre en els catòlics el desig d'una renovació espiritual generosa i d'una profunda fidelitat a l'Evangeli.

M'agrada recordar l'esperit de servei amb què el llavors Monsenyor Montini va servir el Papa i la humanitat des dels diversos encàrrecs a la Santa Seu. Avui recorro al nou Beat perquè ens inculqui a tots els catòlics aquest mateix afecte humà i ple de fe cap al Vicari de Crist, ara el Papa Francesc.

A més del tracte de sincera amistat amb Mons. Escrivà de Balaguer i amb Mons. Del Portillo -convertit després en estimació del Pare comú-, tinc molt present el record del seu afecte i proximitat manifestats també a l'inaugurar un centre promogut per persones de l'Opus Dei per a la joventut obrera a la ciutat de Roma. Aquell dia, se'n va fer encara més palpable el seu amor per totes les ànimes, especialment per les dels més humils, i el seu desig de justícia social: que a ningú li falti res. Aquella visita del Sant Pare al Centre Elis va concloure amb l'abraçada paternal a sant Josepmaria, mentre deia: "qui, tutto è Opus Dei!" ["aquí, tot és Obra de Déu"].

Quan l'Església reflexiona de manera especial sobre la institució familiar, supliquem també a Pau VI per les llars del món, perquè siguin aquesta "comunió d'amor" i aquesta "escola" de l'Evangeli dels esposos, de les quals ens va parlar durant la seva peregrinació a Natzaret, el 1964, i en tants altres moments al referir-se al matrimoni.

+ Xavier Echevarría

Prelat de l'Opus Dei