Trasllat de les relíquies del beat Àlvar

Del 29 de setembre al 2 d'octubre, es preveu que nombrosos romans i tots aquells que han arribat a Roma des d'altres països resaran davant el nou beat a la basílica de Sant Eugeni, on s'han col·locat provisionalment les seves restes mortals per facilitar l'afluència de fidels.

A les sis de la tarda, el fèretre amb les restes mortals del beat Àlvar va ser traslladat des de la cripta de l'Església prelatícia de Santa Maria de la Pau, on reposa habitualment, fins a la basílica de sant Eugeni.

Fidels d’arreu del món van rebre amb un llarg aplaudiment al nou beat, que va ser portat en processó fins al presbiteri. Després d'una litúrgia de la Paraula, el prelat de l'Opus Dei va dirigir unes paraules als assistents.

"Penso, va dir Mons. Xavier Echevarría, que tots haguéssim volgut portar el fèretre per agrair al beat Àlvar la seva vida d'entrega i servei a l'Església, el seu interès per cada un de nosaltres, i pel seu amor diari a la voluntat de Déu".

El Prelat ha assenyalat que "som davant les restes d'un home, d'un sacerdot, d'un amic, que va saber posar-ho tot a les mans de Déu, i per això vivia sempre tranquil, feliç. Era un gran comunicador de pau. Demanem-li amb sinceritat: ajuda'ns a ser testimonis de l'amor que Déu té per nosaltres".

En finalitzar l'homilia, Mons. Echevarría va beneir els assistents amb una relíquia del nou beat. A continuació, nombrosos fidels es van acostar a l'urna on es troba, i van passar per ella estampes, rosaris, fotografies, papers amb peticions...

Des d'aleshores, s'han succeït concelebracions eucarístiques al costat de les restes mortals d'Àlvar del Portillo. Segons Mara Celani, portaveu dels actes romans per a la beatificació, el 29 a la tarda van acudir a aquesta basílica unes 20.000 persones.