“Un miracle? No ho sé, però Déu m’ha ajudat moltíssim”

Fa unes setmanes li van aconsellar d’avortar. Avui la seva filla és el primer nadó d’Europa sotmès a cirurgia abans de néixer per corregir l’espina bífida. Recollim diversos extractes d’aquesta notícia que ha tingut àmplia repercussió en la premsa.

El metge: "Valentia i coratge"

Els pares de la nadó operada d’espina bífida al ventre de la mare van assegurar que mai no es van plantejar l’opció d’avortar en conèixer la greu malaltia que patia la seva futura filla. Antonio i María José, fidels de l'Opus Dei, estan satisfets amb l’èxit mèdic aconseguit.

També van destacar la qualitat humana de l’equip que els va atendre a l’Hospital Virgen del Rocío (Sevilla). Guillermo Antiñolo, director de la unitat de genètica i reproducció va destacar la "valentia i coratge" de la mare que, igual que el nadó, "es troba magníficament".

No ho considero valentia, he fet allò que qualsevol mare faria”, va declarar María José.

La mare: "He pregat a sant Josepmaria Escrivà"

La mare, que no deixa de donar les gràcies als metges i destacar-ne la "humanitat", vol que es traslladi un missatge de "esperança" a les famílies amb el mateix problema: "Moltes vegades els pares decideixen d’avortar sense saber allò que els passa als fills, i pot haver-hi una vida molt suportable i amb qualitat".

María José espera que el cas de la seva filla "obri camí, perquè la cirurgia avança", i serveixi perquè "les taxes d’avortament disminueixin".

"S’ha resat molt i jo m’he encomanat a sant Josepmaria Escrivà de Balaguer, fundador de l'Opus Dei", va dir. La nena sortirà de l’hospital en dues o tres setmanes.

"Déu m’ha donat una força molt gran"

María, encara que sembli un tòpic, li deu la vida a la seva mare. Quan a les 21 setmanes de gestació, les ecografies i radiacions magnètiques van detectar que el nadó patia d’espina bífida i estava condemnat a viure per sempre dependent d’una altra persona, María José no s’ho va repensar. Si existia una mínima possibilitat que la seva filla sortís endavant, no seria ella qui l’hi negués.

"Em van plantejar d’avortar però ho vaig descartar immediatament, perquè sóc catòlica", va comentar María José entre llàgrimes, quan tan sols 36 hores després de donar a llum mitjançant cesària la primera filla -té un altre nen de 20 mesos- va treure forces de flaquesa per atendre una desena de periodistes. La història s’ho mereixia.

L’abrivament de la seva mare l’ha alliberada d’una vida plena d’obstacles i limitacions. «Un miracle?», hom li va preguntar. «No ho sé, però Déu m’ha ajudat moltíssim, ell m’ha donat una força enorme. Tant de bo hi hagi més nens que tinguin l’oportunitat de viure».

María, 40 cm. d’altura

El primer bebè d’Europa sotmès a cirurgia fetal oberta per corregir l’espina bífida, una intervenció que es va produir a les 27 setmanes de gestació, ha nascut a l'Hospital Virgen del Rocío de Sevilla després d’una cesària sense complicacions.

El nadó és una nena, s’anomena María i ve al món després de 33 setmanes de gestació, amb 2 quilos i 75 grams de pes i 40 centímetres d’alçada.