Un miracle que dec a sant Josepmaria

Joana Bouça és mare de 2 fills. Fa 12 anys, sant Josepmaria la va ajudar a superar un aparatós accident. També recentment li va fer un favor en el naixement del seu segon nadó, com ella mateixa explica.

Joana amb el seu marit i un dels seus fills.

Fa 12 anys, durant unes vacances, ajudava com a monitora en les activitats d’un club juvenil de l'Obra. El dia que vam anar a fer vela a la mar, va succeir una cosa que va canviar la meva vida per sempre.

Al final de l’activitat estàvem posant per una foto d’esquena al mar, la barra de ferro de protecció del vaixell va cedir i vaig caure des de 6 metres colpejant-me l’esquena contra el moll de fusta al costat d’on estàvem atracats.

Joana amb el seu marit i un dels seus fills.

Després de 3 cirurgies van aconseguir estabilitzar la columna. Passat el temps, vaig tornar a caminar. En els dies següents a l’accident entraven metges desconeguts a la meva habitació i deien sempre el mateix: "Quin és el teu sant protector?". I jo els deia: "Sant Josepmaria Escrivà". "Doncs llavors -seguien ells- has d’estar-li molt agraïda per aconseguir moure les cames després d’una caiguda així!".

I és que el dia que vaig caure, abans de sortir del club per anar a fer vela, havia resat l’oració de l’estampa de sant Josepmaria perquè no hi hagués problemes.

Recentment he estat mare per segona vegada. A causa de l’accident, tinc la columna fibrosada, fet que va provocar que en el primer part, es donés un efecte reduït de l’anestèsia epidural.

M’estava quedant sense forces, així que vaig evocar de nou a sant Josepmaria i li vaig demanar: "Que neixi a la 1 del matí!".

En aquest segon part, tot va passar tan ràpid que no hi va haver temps d’administrar l'epidural. Em vaig quedar sense aquesta ajuda per alleujar el dolor. A més, passava el temps i el nen no aconseguia sortir. Ja era tard i jo m’estava quedant sense forces, així que vaig evocar de nou a sant Josepmaria i li vaig demanar: "Que neixi a la 1 del matí!". I, gràcies a Déu, quan ja anava a demanar la cesària, a les 1'02'' va néixer "Juanito".

Els dies següents vaig tenir un ensurt més, doncs es pensaven que el nadó hauria de quedar internat una setmana per fer antibioteràpia i fototeràpia. Una vegada més vaig recórrer a sant Josepmaria i no va ser necessari cap dels tractaments. Ara, finalment, estem tranquils a casa.

Joana Bouça, Porto

Moltes persones demanen a sant Josepmaria que intercedeixi per ells davant Déu. Conegui altres relats.