Vuit consells del Papa Francesc per millorar la vida en família

El Papa Francesc, a més de ser el Papa número 266 de l'Església católica, és el germà gran de cinc. Les seves recomanacions a matrimonis han arribat arreu del món. Aquest vídeo breu les resumeix en vuit.

L'experiència personal i el tracte al llarg dels anys amb centenars de persones, han convertit el Papa en un expert en família. "El Papa també té una família. Érem cinc germans i tinc 16 nebots. Un d'aquests nebots va tenir un accident de trànsit", va explicar el passat 20 d'agost. Els seus consells, senzills i directes, poden facilitar molt la vida en comú. No hi ha dubte que les seves recomanacions als matrimonis han donat la volta al món.

1. Si volen els plats

"Als nuvis els dono sempre aquest consell: "Baralleu-vos tant com vulgueu. Si volen els plats, deixeu-los. Però mai acabeu el dia sense fer les paus. Mai!'" (Papa Francesc, 4 d'octubre de 2013)

2. Les paus, amb un gest

"Per fer les paus no cal trucar a les Nacions Unides, que vingui a casa a posar pau. Només cal un gest petit, una carícia: 'D'acord, adéu, fins demà". I demà es comença de nou". (Papa Francesc, 2 d'abril de 2014)

Per aprendre sobre perdó, res millor que llegir la Bíblia, cosa que el Papa recomana per millorar la vida familiar.

3. Bíblia a les mans

"No és per posar-la en un prestatge, sinó per tenir-la a mà. És per llegir-la sovint, cada dia, ja sigui individualment o en grup, marit i muller, pares i fills, potser a la nit, sobretot els diumenges. Així la família camina, amb la llum i el poder de la Paraula de Déu!" (Papa Francesc, 5 d'octubre de 2014)

A les parelles que es casen, els parla de la bellesa del matrimoni però també és sincer amb ells. Per tirar-lo endavant, cal esforçar-se.

4. Com un viatge

"És un viatge ple de reptes, difícil de vegades, i també amb els seus conflictes, però així és la vida".(Papa Francesc, 14 de febrer de 2014)

Una vida que omplen els fills. El Papa no es cansa de denunciar la cultura que no afavoreix la família. Per això, convida les parelles que es llancin a l'aventura de la paternitat.

5. Fills o vacances

"Aquesta cultura del benestar de fa deu anys ens ha convençut: 'És millor no tenir fills! És millor! Així pots anar de vacances, a conèixer el món, pots tenir una casa al camp ... Estàs tranquil'".(Papa Francesc, 6 de juny de 2014)

I quan els fills ja són aquí, de vegades la vida familiar es complica. El Papa Francesc demana reflexionar sobre el ritme de vida frenètic al qual són sotmeses les famílies.

6. Temps per jugar

"Quan confesso a joves matrimonis i em parlen dels fills sempre els faig una pregunta: I tu tens temps per jugar amb els fills?. I moltes vegades el pare em diu: 'Però pare, jo quan vaig a treballar al matí ells dormen i quan torno a la nit estan al llit dormint'. Això no és vida".(Papa Francesc, 16 de juny de 2014)

També té consells per als fills. La tecnologia mal emprada s'ha convertit en un dels elements que més distància les famílies.

7. Hores fútils

"Potser molts nois i joves passen massa hores en coses fútils, com xatejar a Internet, o amb els telèfons, les telenovel·les, els productes del progrés tecnològic que haurien de simplificar i millorar la qualitat de vida. En canvi, de vegades distreuen l'atenció d'allò que és realment important".(Papa Francesc, 6 d'agost de 2014)

Per al Papa, un pilar fonamental de la vida familiar són les persones grans. Ells són el futur dels pobles perquè en són la memòria. Per això, El Papa Francesc sap l'empremta que deixen els avis.

8. Carícies de vida

"Una de les coses més boniques de la vida de la família, de la nostra vida, és acariciar a un nen i deixar-se acariciar per un avi o una àvia". (Papa Francesc, 28 de setembre de 2014 )

Esforç, perdó, oració i dedicació són els ingredients que ofereix el Papa per a una bona recepta que enforteixi la vida en família.

Notícia original a la pàgina web de Rome Reports