El fruit madur de la identitat

Personalitat
El fruit madur de la identitat

A l’inici de la vida, en el transcurs d’aquesta i al final, la nostra identitat sempre s’està formant. En aquest article, últim de la sèrie sobre la...

L'estiu en família

L'estiu en família

L'estiu ofereix a les famílies l'oportunitat de fer plans junts i aprofitar aquest temps per conèixer-se i tractar-se més, però, com ocupar el temps lliure?

Viatges pastorals

Viatges pastorals

Mons. Fernando Ocáriz visitarà diversos països d'Europa per estar amb fidels i amics de la Prelatura. Aquest és el recorregut del seu viatge pastoral.

Missatge del dia

“La puresa neix de l’amor”

Mira quants motius hi ha per venerar Sant Josep i per aprendre de la seva vida: fou un baró fort en la fe...; tirà endavant la seva família -Jesús i Maria-, amb el seu treball fatigant...; va guardar la puresa de la Verge, que era la seva Esposa...; i respectà -estimà!- la llibertat de Déu, que va fer l'elecció, no solament de la Verge com a Mare, sinó també d'ell com a Espòs de Santa Maria. (Forja, 552)

No estic d'acord amb la manera clàssica de representar sant Josep com un home vell, encara que ho hagin fet amb la bona intenció de destacar la perpètua virginitat de Maria. Jo me l'afiguro jove, fort, potser amb alguns anys més que no pas Nostra Senyora, però en la plenitud de l'edat i de l'energia humana.

Per viure la virtut de la castedat, no cal esperar ser vell o mancar de vigor. La puresa neix de l'amor i, per a l'amor net, no són obstacles la robustesa i l'alegria de la...