Testimonis sobre Álvaro del Portillo

Álvaro del Portillo, de prop

Testimonis de la seva vida expliquen com era Álvaro del Portillo, bisbe successor de sant Josepmaria al capdavant de l'Opus Dei, que serà beatificat el proper 27 de setembre a Madrid.

Detalls de la beatificació d'Álvaro del Portillo

Detalls de la beatificació d'Álvaro del Portillo

El comitè organitzador de la beatificació d'Álvaro del Portillo, que es celebrarà el proper 27 de setembre al parc de Valdebebas de Madrid, obre una web, anuncia el programa i busca voluntaris.

Missatge del dia

“Déu, que va crear-te sense tu, no et salvarà sense tu”

Per tal que no l'imitis, copio d'una carta aquest exemple de covardia: «no cal dir-ho, li agraeixo força que es recordi de mi, perquè necessito moltes oracions. Però també li agrairia que, en suplicar al Senyor que em faci "apòstol", no s'esforcés a demanar-li que m'exigeixi l'entrega de la meva llibertat». (Solc, 11)

Entenc molt bé, justament per això, aquells mots del Bisbe d’Hipona, que ressonen com un cant meravellós a la llibertat: Déu, que et va crear sense tu, no et salvarà sense tu, perquè cadascun de nosaltres, tu i jo, ens movem sempre amb la possibilitat la trista desventura d’aixecar-nos contra Déu, de rebutjar-lo potser amb el nostre capteniment o d’exclamar: no volem que regni sobre nosaltres. (...)

¿Vols pensar jo també el faig, el meu examen si mantens immutable i ferma la teva...