Camerun va rebre el Prelat

"Camerun és una esperança per a l'Església". Aquest és el missatge que va deixar Mons. Xavier Echevarría als fidels de l'Opus Dei i amics amb els quals es va trobar recentment al país africà. Vídeo i fotos d'alguns moments de la trobada.

(Fragments d'una entrevista a Mons. Xavier Echevarría en un diari de Camerun).

Sant Josepmaria Escrivà de Balaguer, fundador de l'Opus Dei, tenia un gran amor per l’Àfrica. He tingut la sort de treballar amb ell durant molts anys i he vist l'interès amb què seguia els primers passos de l'Opus Dei a aquest continent: en primer lloc a Kenya, fa més de 50 anys, i després a Nigèria. Amb el primer successor, Mons. Álvaro del Portillo, la tasca apostòlica de l'Opus Dei va iniciar-se el 1988 al Camerun.

Al meu entendre, l’Àfrica en general i Camerun en particular són una esperança per a l'Església. El Papa té molta confiança en aquest continent i en aquest país, com s'ha vist amb la seva visita a Camerun el 2009 i amb l'exhortació apostòlica "Africae Munus".

Hi contemplo el desenvolupament de la tasca apostòlica i en dono gràcies a Déu. Hi ha un gran nombre de persones que participen en les activitats apostòliques de l'Opus Dei, i no només a Yaoundé i Douala, com quan vaig venir el 1998, sinó també en altres ciutats com: Edea, Buea, Bamenda... I ens demanen d’anar a l'est, al nord...

Estic ple d'alegria en veure com els fidels de l'Obra que van néixer en altres llocs han esdevingut camerunesos i tots segueixen treballant en unió amb els bisbes de les diòcesis, ja que la tasca apostòlica de l'Opus Dei és una feina que al final beneficia les diòcesis, com vaig poder apreciar en l'entrevista que vaig tenir amb l’Arquebisbe de Yaoundé, S.E. Mons. Victor Tonyé Bakot.

El missatge de l'Opus Dei no és més que una expressió de l'amor de Déu a tots els homes i dones perquè puguin viure plenament i difondre el missatge cristià. La singularitat del missatge de l'Opus Dei es centra en la santificació del treball i de totes les circumstàncies quotidianes de la vida.

Per ser un cristià coherent, per fer la voluntat de Déu i ser sants, no cal abandonar el món: la feina, les ocupacions quotidianes d'una persona (la vida familiar, les relacions amb els altres, la vida laboral... ) esdevenen mitjans i oportunitats per viure, d'una manera de vegades heroica, l'amor a Déu i la caritat amb el proïsme.

El missatge que porto a Camerun és el mateix missatge que sant Josepmaria va predicar des de 1928: cada cristià, cada fidel de l'Opus Dei -no ens considerem millors que els altres-, ha de lluitar per ser un cristià coherent en totes les circumstàncies de la seva vida: en la feina, fent-ho molt bé, sense caure en el perill de la corrupció, que és un terrible mal; en la família, seguint l'exemple de la Sagrada Família de Natzaret; en el festeig, tal com el Sant Pare va explicar aquí: que cal respectar el futur cònjuge, sabent que el matrimoni entre un home i una dona expressa el misteri d'amor de dues persones.

Camerun és una terra meravellosa, i jo demano a la Mare de Déu, Reina dels Apòstols, Reina de Camerun, que el missatge de Crist hi continuï florint, gràcies a l'apostolat i al testimoniatge de tots els catòlics, molt units al Sant Pare i els bisbes.