Cardenal Antonelli: “la família cristiana rep, reviu i manifesta en el món l’amor de Crist”

El president del Consell Pontifici per a la Família del Vaticà afirma que la família “evangelitza d’una forma única i insubstituible, més amb allò que és que amb les seves obres”.

De esquerra a dreta: Mons. Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona; Dr. Antoni Pujals, Vicari de l'Opus Dei a Catalunya i Mons. Ennio Antonelli, president del Consell Pontifici per a la Família.

El Cardenal Ennio Antonelli, president del Consell Pontifici per a la Família, ha inaugurat aquest matí les 47 Jornades de Qüestions Pastorals, una trobada que aplega a Premià de Dalt (Barcelona) prop d’un centenar de sacerdots de les diòcesis amb seu a Catalunya. El Cardenal de Barcelona, Mons. Lluís Martínez Sistach, ha presentat el ponent, i entre el públic assistent s’han trobat l’arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan Enric Vives, el bisbe emèrit de Solsona, Mons. Jaume Traserra i el vicari per a Catalunya de la Prelatura de l’Opus Dei, Dr. Antoni Pujals.

Antonelli ha fet un repàs als reptes que té plantejats la família en la situació actual de canvi profund, que ha qualificat de “greus i perillosos”, tot reivindicant que enfront d’això cal correspondre amb “una pastoral renovada”. Aquesta renovació, ha precisat, cal fer-la “des de la perspectiva de l'Església comunió missionera, delineada pel Concili Vaticà II”, amb una “renovació capaç de valorar plenament la família com agent important per a l'evangelització”.

En la seva opinió, “la família cristiana rep, reviu i manifesta al món l'amor de Crist”, i “evangelitza d'una forma única i insubstituïble, més amb allò que és que amb les seves obres”. En concret, “el seu ésser en Crist s'expressa coherentment en la procreació generosa i responsable, en la cura i en l'educació dels fills, en el treball, en les activitats eclesials, en el servei caritatiu als pobres, en la vida social”.

Per complir la seva missió, la família cristiana, ha afirmat Antonelli, “ha de desenvolupar un camí de conversió permanent a Crist i als germans”. En aquest sentit, “en l'actual context cultural i social, impregnat d'individualisme”, Antonelli ha animat les famílies “a associar-se, no només per raons espirituals i d'apostolat, sinó també per un compromís social i caritatiu”.

Podeu accedir al text complet facilitat als assistents aquí: La família cristiana, primer camí per a l’evangelització. En la seva intervenció oral, ha omès alguns dels passatges.

El primer dia de les Jornades de Qüestions Pastorals ha comptat també amb les intervencions del Dr. Joan Costa, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, qui ha ofert unes claus per comprendre la paternitat responsable, i del professor d’educació i expert en gènere de la Universitat Internacional de Catalunya, Enric Vidal, que ha abordat els aspectes positius i problemàtics de la perspectiva de gènere.

Demà dimecres 25 el divulgador i professor de la Universitat de Màlaga Tomás Melendo  parlarà sobre Perquè val la pena casar-se. Per la seva banda, Virginia Olano, de la Delegació de Pastoral Familiar de l’Arquebisbat de Barcelona, compartirà experiències sobre mediació i reconciliació conjugal, i Javier Vidal-Quadras, secretari general de la International Federation for Family Development, donarà eines per a la felicitat en el matrimoni.

Per a més informació sobre les Jornades, cliqueu aquí. Organitza el Centre Sacerdotal Rosselló, de Barcelona. Per a inscripcions, podeu trucar al 93 323 39 20

Podeu trobar fotografies, aquí.

Per a peticions dels mitjans de comunicació, contacteu amb Marc Argemí o Anna Baduell (barcelona@opusdei.org, 934 182 107)