Les 3 claus per la pau, segons el Papa Francesc

A l'homilia de Santa Marta del divendres el Papa Francesc va explicar quines són les tres potes de la convivència i la pau amb un mateix i amb els altres.

El Papa Francesc va dir divendres que "si no hi ha pau, si no som capaços de saludar-nos en el sentit més ampli de la paraula, tenir el cor obert amb esperit de pau, mai existirà la unitat". Va afegir que "l'esperit del mal sembra guerres. Sempre. Gelosia, enveges, lluites, xafarderies... són coses que destrueixen la pau i, per tant, impedeixen la unitat". Per a trobar aquesta unitat va assenyalar tres actituds:

1.-Humilitat. "No es pot donar la pau sense la humilitat. On hi ha sobèrbia, sempre hi ha guerra, desig de vèncer l'altre, de creure's superior. Sense humilitat no hi ha pau i sense pau no hi ha unitat".

2.-Dolçor. "Hem oblidat la capacitat de parlar amb dolçor, de manera que la nostra manera de parlar són els crits. O parlar malament dels altres... no hi ha dolçor. La dolçor té un nucli que és la capacitat de suportar-se recíprocament. "Suportar-se els uns als altres" és el que diu Pau. Cal tenir paciència per suportar els defectes dels altres, les coses que no ens agraden".

3.-Magnanimitat. "Cor gran, cor gran, cor grandiós que té capacitat per a tots i no condemna, no s'acovardeix davant les petiteses, 'que s'ha dit això', 'que he sentit això', 'que ...'. No, amb el cor gran hi ha lloc per a tothom. I això fa el vincle de la pau, aquesta és la manera digna de comportar-nos per fer el vincle de la pau que és creador d'unitat. El creador d'unitat és l'Esperit Sant, però això afavoreix, prepara la creació de la unitat".

El Papa Francesc va concloure dient que "el misteri de l'Església és el misteri del Cos de Crist: 'Una sola fe, un sol Baptisme', 'un sol Déu, Pare de tots, que està per sobre de tots', actua a través de tots i està present en tots': aquesta és la unitat que Jesús ha demanat al Pare per nosaltres i nosaltres hem d'ajudar a fer aquesta unitat, amb el vincle de la pau. I el vincle de la pau creix amb la humilitat, la dolçor de suportar-nos els uns als altres i amb la magnanimitat".

Això ho va dir el Papa Francesc durant l'homilia de Santa Marta del divendres 21 de d'octubre.