Les vacances, repòs físic i renovació espiritual

Benet XVI va descansar alguns dies al nord d'Itàlia. Recollim algunes paraules que va pronunciar sobre les vacances.

Contemplar la  natura

"Davant aquest panorama de prats, boscos i cims que tendeixen cap al cel, brolla en el cor el desig espontani de lloar Déu per la meravella de les seves obres; i la nostra admiració per aquestes belleses naturals es transforma fàcilment en oració".

Servir els familiars

El Papa va reflexionar sobre la paràbola del bon samarità: "El Senyor respon invertint la pregunta, mostrant, amb el relat del bon samarità, que cadascun de nosaltres ha d’esdevenir proïsme de tota persona amb qui es troba. "Ves i fes tu igual" (Lc 10, 37). Estimar, diu Jesús, és comportar-se com el bon samarità. A més, sabem que el bon samarità, per excel·lència, és precisament ell: tot i que era Déu, no va dubtar a rebaixar-se fins a fer-se home i donar la vida per nosaltres".

 

Relaxar-se, orar

 "Tot bon cristià sap que les vacances són un temps oportú perquè el cos es relaxi i també per a alimentar l'esperit amb estones més llargues d'oració i de meditació, per a créixer en la relació personal amb el Crist i conformar-se cada vegada més als seus ensenyaments".

 

D’aquí a un any, a Sydney

 "L'amor és "el cor" de la vida cristiana; en efecte, només l'amor, suscitat en nosaltres per l'Esperit Sant, ens converteix en testimonis del Crist. He volgut proposar de nou aquesta important veritat espiritual en el Missatge per a la XXIII Jornada Mundial de la Joventut: "Amb la vinguda de l'Esperit Sant damunt vostre, rebreu una força, i em sereu testimonis" (Ac 1, 8). Estimats joves, aquest és el tema sobre el qual us convido a reflexionar en els pròxims mesos, per a preparar-vos per al gran aplec que tindrà lloc a Sydney, Austràlia, d’aquí a un any".