A l'octubre, la llibertat religiosa al cinema

A l'Oratori de Santa Maria de Bonaigua de Barcelona s'inicia un cicle sobre Llibertat, tolerància i persecució religiosa de la mà de CinemaNet.

Tots els divendres del mes d'octubre a les 19:30 h. tindrà lloc a l'auditori de l'Oratori de Santa Maria de Bonaigua la projecció d'una pel·lícula que tractarà del tema del cicle, Llibertat, tolerància i persecució religiosa, complementada amb un debat dirigit per un expert. El cicle està organitzat per CinemaNet.

La proposta del cicle inclou pellícules que tracten de les dificultats que afronten els musulmans, jueus i hindús, a més dels cristians. En aquest sentit, el Papa Francesc en el seu viatge als EUA va parlar de la igualtat de tots els homes i dones, i va recordar que cal lluitar per la llibertat de viure segons la dignitat de les persones. "Aquestes i altres veritats han de ser constantment reafirmades, novament assimilades i defensades", ha dit el Papa.
Sobre llibertat religiosa les paraules del Sant Pare van ser: "És un dret fonamental que dóna forma a la nostra manera d'interactuar socialment i personalment amb els nostres veïns, que tenen creences religioses diferents de la nostra. L'ideal del diàleg interreligiós, on tots els homes i dones de diferents tradicions religioses poden dialogar sense barallar-se. Això ho dóna la llibertat religiosa."

Programa:

2 d'octubre: "De dioses y hombres". Ponent: Mirelle Al Farah, cristiana melquita siria
9 d'octubre: "Popieluszko". Ponent: Marcin Kazmierszak, vicerrector, Universitat Abat Oliva-CEU.
16 d'octubre: "El silencio del agua". Ponent: Joan Andreu Rocha, vicedegà Universitat Abat Oliva-CEU.
23 d'octubre: "El arreglo". Ponent: Lena de Botton Fernández, membre Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya
30 d'octubre: "Un Dios prohibido". Ponent: Josep Maria Caparrós, director de film Història de la Universitat de Barcelona

Són sessions obertes a totes les persones que desitgin assistir-hi, sense limitació d'edat i condició, i gratuïts. La Universitat de Barcelona i la Universitat Abat Oliba concedeixen crèdits per als alumnes de les seves respectives universitats que assisteixin a les sessions.

+ Info: www.oratoribonaigua.org

Mapa de com arribar-hi