Missatge del prelat (15 de març de 2024)

Davant de la proximitat de la Setmana Santa, el prelat de l’Opus Dei ens convida a considerar com podem fer Crist present amb la nostra vida.

Estimadíssims, que Jesús em guardi les filles i els fills!

La proximitat de la Setmana Santa ens convida ja a intensificar la contemplació de Jesucrist a la creu. A això ens ajuda litúrgicament la Quaresma que, com totes les dimensions de la vida cristiana, ens porta a la identificació amb Jesús. Em venen a la memòria les paraules que sant Josepmaria va adreçar a un grup de fills seus: Manifesteu clarament el Crist que sou, per la vostra vida, pel vostre Amor, pel vostre esperit de servei, pel vostre afany de treball, per la vostra comprensió, pel vostre zel per les ànimes (13.VI.1974). Amb l’ajuda de la gràcia podrem créixer sempre en un amor que no es queda en el que és superficial, sinó que es manifesta també en la preocupació pels altres. L’esperit de servei, el desig eficaç d’estimar amb obres cada persona tal com és —amb les seves virtuts i defectes— reflecteix, malgrat la nostra poquesa, el rostre del Senyor.

Una altra manera de manifestar Crist és l’obediència. Per Setmana Santa, contemplarem com Jesús s’abaixà i es feu obedient fins a la mort, i una mort de creu (Fl 2, 8). Us suggereixo que continueu meditant la carta sobre l’obediència que us vaig enviar el mes passat. Com us deia, necessitem viure una obediència intel·ligent, integrada en la nostra llibertat. D’aquesta manera, no ens deixarem arrossegar pels esdeveniments, sinó que tindrem un cor atent a allò que Déu ens vulgui dir a través de les persones i de les circumstàncies.

D’aquí a pocs dies, celebrarem la solemnitat de sant Josep. Meditant sobre la seva vida, veiem que, juntament amb els moments d’alegria, no van faltar tampoc el dolor i el dubte. En fiar-se dels plans que Déu li havia preparat, va trobar una felicitat que no depenia tant de les coses externes, com de la seva unió amb Jesús i amb Maria. Li podem demanar que ens ensenyi a tractar millor Jesús i Maria i a tenir així la força i l’alegria de servir els altres.

Compto amb les vostres oracions per les meves intencions, entre les quals hi ha els treballs que estem duent a terme amb la Santa Seu per a l’adequació dels estatuts. Fa unes setmanes vam tenir una reunió al Dicasteri del Clergat, en un clima acollidor i familiar. Continueu encomanant amb pau i serenitat els pròxims passos d’aquests treballs.

Amb tot l’afecte us beneeix

El vostre Pare

Fernando Ocáriz

Roma, 15 de març de 2024