Mons. Ocáriz: «Ernesto Cofiño va ser llevat que va transformar a poc a poc tot allò que l'envoltava»

Paraules del Prelat en conèixer la decisió del Papa Francesc sobre el decret de virtuts heroiques del guatemalenc Ernesto Cofiño.

Paraules del Prelat en conèixer la decisió del Papa Francesc sobre el decret de virtuts heroiques del guatemalenc Ernesto Cofiño.

Desitjo compartir amb vosaltres l'alegria per la decisió del Papa Francesc d'autoritzar que el Dicasteri per a les Causes dels Sants promulgui el decret sobre l'heroïcitat de les virtuts d'Ernesto Cofiño.

Ernesto va correspondre a la gràcia de Déu i a la seva vocació vivint les virtuts cristianes a la família, a l'exercici de la professió de metge, al servei generós als més necessitats: malalts, pobres, orfes. Juntament amb la seva dona Clemencia, va transformar casa seva —beneïda amb el do de cinc fills— en una llar lluminosa i alegre, que va ser un exemple per als qui el van conèixer.

Us convido a donar gràcies al Senyor, perquè aquest pas a l'itinerari de la Causa de Beatificació d'aquest germà nostre supernumerari és una nova crida a difondre a mans plenes el carisma de santedat i apostolat en l’acompliment dels deures quotidians: familiars, professionals i socials.

Fidel a la seva vocació de supernumerari de l'Opus Dei, Ernesto va actuar a la societat guatemalenca com el llevat, que transforma a poc a poc el que l'envolta i, com recordava sant Josepmaria referint-se precisament als supernumeraris, la seva vida de cristià coherent va contribuir a omplir “totes les activitats del món d'un contingut sobrenatural, que —a mesura que es va estenent— anirà contribuint eficaçment a solucionar els grans problemes dels homes” (Carta 29, n. 10).

Donem gràcies al Senyor i a la Mare de Déu per aquesta feliç notícia i agraïm també al Sant Pare que hagi volgut prendre aquesta decisió.

Amb tot l’afecte us beneeix

El vostre Pare

Fernando Ocáriz

Roma, 14 de desembre de 2023